25 Srp 2019
  798

Uživajte u sjajnom koncertu Gradskog komornog orkestra Šibenik s pogledom na biser hrvatske kulturne baštine – otok Visovac!

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)
0
S vidikovca u Brištanima Donjim, na kojemu u pogledu uživa i kameni kralj Petar Svačić, serpentine se spuštaju do obale, na kojoj je rekonstruirano pristanište za brodove koji posjetitelje prevoze do otoka Visovca.


Tu se nalazi i obnovljeni objekt za prihvat posjetitelja s uređenim okolišem i manjim amfiteatrom za koncerte i priredbe u okviru Krkina kulturnog ljeta.

Upravo će na tom ambijentalnom mjestu u utorak, 30. srpnja koncert održati Gradski komorni orkestar Šibenik. Ovaj amaterski orkestar, sastavljen od učenika osnovne i srednje Glazbene škole Ivana Lukačića u Šibeniku, pravi je glazbeni dragulj u moru talenata šibenskoga kraja. Na njihovom repertoaru nalaze se skladbe velikih majstora klasične glazbe, ali i obrade modernih skladatelja. Kažu da je njihov drugi dom samostan sv. Frane, u kojemu svake godine održe dva koncerta pred prepunim auditorijem. Za ovu prigodu na Stinicama će izvesti nekoliko popularnih klasičnih skladbi i dio bogatog repertoara Arsena Dedića. Uz orkestar, pod ravnanjem Jure Celića, profesora violine, nastupit će i solisti: sopran Tea Slavica, violinistica Petromila Jakas i flautistice Nikolina Kapitanović i Morana Živković.

Organiziran je i besplatan prijevoz autobusom iz Šibenika s polaskom u 18 sati: Tržnica – Baldekin – Vidici (nasuprot trgovine Tommy) – Konjevrate – Drinovci (kod crkve Imena Isusova) – Stinice. Povratak autobusom je nakon završetka koncerta.

Stinice su smještene na istočnoj obali Visovačkog jezera. Tu (neslužbeno) počinje magični srednji tok rijeke, gdje ona postaje pomalo mističnom. Taj dojam prvi nagovješćuje „Gospin otok“ Visovac, „bijela stijena“ usred jezera na kojoj od 15. stoljeća žive i mole franjevci. Stoljetna šuma hrasta medunca i bijeloga graba, u kojoj počinje poučno-pješačka staza Stinice – Roški slap – Oziđana pećina, i posjetiteljski centar Visovačka kuća „Kuželj“ čine ovaj prostor jedinstvenom posjetiteljskom cjelinom, s uređenom infrastrukturom i raznolikim sadržajima.

Pridružite se na još jednim Zvucima Krke u utorak, 30. srpnja u 19.30 i uživajte u sjajnom koncertu s pogledom na biser hrvatske kulturne baštine – otok Visovac!

djelomid1.jpg


Najnovije
 • Nedjeljni đir po Vodicama: Početak ljeta unatoč oblačnom vremenu mnogi iskoristili za šetnju i odmor na plaži
  Information
  Podijeli
  Information

  Nedjeljni đir po Vodicama: Početak ljeta unatoč oblačnom vremenu mnogi iskoristili za šetnju i odmor na plaži

  Information
Najčitanije

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Slider
Oglasi
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close