Prosinac 01, 2021 841

Uključite se u poziv za doniranje hrane, higijene i slatkiša pod nazivom „Solidarni zajedno za velike i male“

Uključite se u poziv za doniranje hrane, higijene i slatkiša pod nazivom „Solidarni zajedno za velike i male“ Pixabay/Ilustracija
Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

Odbrojavamo dane do kraja godine. Druge godine za redom koja nas je suočila sa nizom izazova i nije štedjela baš nikoga.

Božić je blagdan darivanja i brige o našim najbližima, ali i vrijeme kada se javlja želja da pomognemo i budemo bliski jedni s drugima. Stoga iz Crvenog križa Vodice pozivaju naše sugrađane, ne samo sa područja Grada Vodica već sve  ljude dobre volje da se uključe u  poziv za doniranje hrane, higijene i slatkiša pod nazivom „Solidarni zajedno za velike i male“.

- Kroz 12 mjesec prikupljamo hranu dužeg trajanja i higijenu za većinom starije korisnike socijalnog programa Gradskog društva Crvenog križa Vodice koje ćemo složiti u božićne pakete te im iste podijeliti uoči Božića. Također prikupljamo i slatkiše, dječju higijenu i igračke poput lopti, društvenih igara za djecu koja su smještena u Dječjem domu Lipik kako bi i oni imali  poklon za Božić vjerujući kako svatko od nas umjesto jedne kave može osigurati jednu čokoladu za jedno dijete bez obitelji  ili jednu juhu u vrećici  za stariju osobu u potrebi. Ovo je prilika da djecu učimo solidarnosti iz svojih primjera. – rekli su nam iz CK Vodice

Donacije će se prikupljati od 01. prosinca do 19. prosinca u prostorijama Kluba darivatelja krvi Vodice svaki dan od 10:00 do 15:00 sati, od 13.12.2021. do 19.12.2021. donacije se mogu donijeti i u popodnevnim satima od 17:00 do 19:00 sati.

Donacije u Gradskoj knjižnici Vodice možete donijeti u radnom vremenu knjižnice, akciji se također priključuju i Dječji vrtić Tamaris te  Osnovna škola Vodice  i Osnovna škola Čista Velika.

Vremena su zahtjevna mnogima, ali su ova vremena i izazov da zadržimo humane vrijednosti i računajmo jedni na druge. Malim gestama možemo uraditi mnogo.

djelomob1.jpg