Rujan 16, 2021 804

Čestitka Udruge Hrvatski domobran Vodice povodom 30. obljetnice Rujanskog ratnog podviga

Čestitka Udruge Hrvatski domobran Vodice povodom 30. obljetnice Rujanskog ratnog podviga Snimka zaslona film Vodice 91/92
Ocjeni sadržaj
(5 glasova)

Udruga Hrvatski domobran Vodice povodom 30. obljetnice Rujanskog ratnog podviga uputila je čestitku svim hrvatskim braniteljima sudionicima Rujanskog rata

Čestitku u cijelosti donosimo ispod

Svim hrvatskim braniteljima sudionicima Rujanskog rata čestitamo na hrabrosti i odlučnosti da se stane srcem protiv čelika.

Čestitamo Vam na veličanstvenoj pobjedi i na tome šta ste pokazali da se na Vas može računati i onda i sada.

 

Dragi naši branitelji, Hrvatice i Hrvati.

U proljeće rano 91 g pala je prva gorka suza moje domovine svete na hladnim Plitvicama gdje se taj dan gusta magla spustila.

Nedugo zatim padoše ih još 12 početkom mjeseca svibnja u Borovom selu

Tada je i najnaivnijima postalo jasno da se bez rata sloboda ne rađa

Nije puno prošlo već u mjesecu rujnu dobro nam znan neprijatelj pokucao je i na naša vrata. Slavodobitno trljajući ruke misleći u svojoj glavi da će nas prigaziti ka plitak potok, moš misliti

Nisu tada znali s kim posla imaju, a imali su s vama, s vama hrabrim ratnicima u patikama i trapericama, vitezovima legende vridnimasivim sokolovima, bojovnicima prve klase koji ste tada promislili pa ovo je moja zemlja, ovo je moj dom, ove lipote nema nigdje na svijetu tom

Ovo su moji ljudi ponosni bili ponosni uvijek na svojoj rodnoj grudi i baš zato da ostanu na svojoj rodnoj grudi okrenuli ste se neprijatelju oči u oči, prsa u prsa i rekli mu jasno i glasno, nosi bando ono šta je tvoje ne zaboravite i opanke svoje mi ne damo pedlja zemlje svoje mi ne damo niti ćemo dati i  niste im dali.

Pokazali ste da boj ne bije oružje već da boj bije um i srce u junaka, a hrabrosti u srcima vam nije falilo pokazali ste kako ustaju mladi sokolovi i kako se domovina kao majka i svetinja brani i voli kao šta je oluja kruna svih pobjeda u Domovinskom ratu, vaša pobjeda dragi branitelji u rujanskom ratu je snažan i čvrst temelj svih budućih pobjeda koje su uslijedile tada ste pokazali kako se može neprijatelja pobijediti i kako se neprijatelju lomi kičma.

Iznad ove svete zemlje ime 1a satnije 13 brigade zauvijek će blistati.

Vaša pobjeda bila je melem na duboku, tešku, bolnu i vrlo svježu ranu koja je zadesila naš narod na blagdan Male Gospe 91 u Kusonjama pokraj Pakraca gdje su mučki ubijeni i masakrirani 18 hrvatskih branitelja i 2 policajca.

Vi i samo vi dragi naši branitelji ste ključ pobjede koji ste tada pokazali hrabrost i zube mnogo jačem neprijatelju i ono najvažnije hrvatsko zajedništvo, snagu i slogu kad je najteže.

Pokazali ste svekolikoj hrvatskoj javnosti, Europi pa i cijelome svijetu da je konačna pobjeda Hrvatske u domovinskom ratu najrealnija opcija na koju mogu slobodno računati.

Iskazujem zahvalnost svim hrvatskim braniteljima sudionicima rujanskog rata koji su domoljubljem, odlučnošću, hrabrošću izborili hrvatsku slobodu i neovisnost.

Najveću zahvalu upućujem obitelji poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima

Zahvaljujući vama danas ponosno vijemo svetu nam trobojnicu našu  i slavimo mir i slobodu u Hrvatskoj

Udruga Hrvatski domobran Vodice

Za Hrvatsku uvijek

Vječna vam hvala do neba

djelomob1.jpg