Lipanj 02, 2021 1374 Pixabay

Građani, dostavite policiji prijedloge lokacija na kojima bi željeli da se nadziru vozači pod utjecajem alkohola i droga

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

U vremenu od 16. (srijeda) do 22. lipnja (utorak), na temelju plana aktivnosti organizacije Europske mreže prometne policije - ROADPOL - pojačanog nadzora sudionika u cestovnom prometu pod utjecajem alkohola i droga, Policijska uprava šibensko-kninska će biti uključena u akciju.

U navedenom razdoblju na području Policijske uprave šibensko-kninske će se kontinuirano provoditi preventivno-represivna ciljana akcija nadzora alkohola i droga u cestovnom prometu, sve s ciljem podizanja razine sigurnosti u prometu na našem području, dok subotu 19. lipnja, kada će se od 07,00 sati pojačani nadzor odvijati neprestano 24 sata do nedjelje 20. lipnja u 07,00 sati .

Ove godine i građani se mogu uključiti u ovu akciju tako da putem e-mail adrese Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. od 04. lipnja do 15. lipnja dostave prijedloge lokacija na kojima bi željeli da se nadziru vozači pod utjecajem alkohola i droga.

- Tako dostavljene prijedloge građana ćemo analizirati i temeljem analize pojedine i uvrstiti među lokacije pogodne za nadzor. -rekao je glasnogovnik ŠK policije Šime Pavić

Tijekom akcije u nadzor prometa će biti uključen maksimalni broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa. Policijski službenici će vozače nadzirati na lokacijama koje se statistički, ali i iskustveno, pokazuju kao ugrožene u pogledu činjenja prometnih prekršaja i prometnih nesreća zbog vožnje pod utjecajem alkohola i droga.

djelomob1.jpg