15 Velj 2021
  290

NP Krka pokrenula kreativni likovni natječaj u suradnji sa svim osnovnim školama u Hrvatskoj

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Javna ustanova „Nacionalni park Krka“, pod posebnim pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja, u školskoj godini 2020./2021. pokreće edukativnu kampanju s ciljem upoznavanja javnosti s odredbama Pravilnika o zaštiti i očuvanju Nacionalnog parka „Krka“ koji je snažno usmjeren na mehanizme zaštite, očuvanja, unaprjeđenja i korištenja jednog od najmlađih hrvatskih nacionalnih parkova.

Kampanjom 'Mladi čuvari prirode' želimo ojačati svijest o potrebi očuvanja resursa i bogatstva bioraznolikosti NP 'Krka' te mlađim generacijama ukazati na važnost biljnog i životinjskog svijeta u ekosustavu i prirodne vrijednosti Hrvatske koje želimo sačuvati za buduće naraštaje“, kazala je ravnateljica Javne ustanove „Nacionalni park Krka“ Nella Slavica te dodala „Imajući na umu važnost očuvanja prirode kao zaloga održive budućnosti, želja nam je učenicima predmetne nastave svih osnovnih škola u Hrvatskoj pružiti mogućnost aktivnog uključivanja u kampanju kroz kreativni likovni nagradni natječaj“.

Zadatak je na temelju osam zadanih biljnih i životinjskih vrsta koje obitavaju na području NP „Krka“ osmisliti i nacrtati maskote kampanje te priložiti i prijedlog poruke (slogana) ili izjavu autora/ice zašto je potrebno čuvati prirodu. Učenici predmetne nastave na natječaju sudjeluju putem svojih škola i pod mentorstvom nastavnika koji u ime učenika i razrednog odjeljenja šalje radove.

Radove koji ulaze u uži krug odabrat će stručni žiri, dok će odluku o najboljima u svakoj od osam kategorija donijeti zaljubljenici u prirodu, prijatelji, posjetitelji i pratitelji na društvenim mrežama NP „Krka“. Po odabiru najboljeg rada iz svake kategorije maskote će se prenijeti u digitalni oblik te postati zaštitni znakovi kampanje, dok će poruke i izjave svih finalista postati dio edukativno-promotivnih materijala NP „Krka“.

Biljne i životinjske vrste koje su zadane kao teme natječaja, detaljna pravila sudjelovanja u nagradnom natječaju, kao i odredbe novog Pravilnika o zaštiti i očuvanju Nacionalnog parka „Krka“ koje su temelj ove kampanje, možete pronaći na mrežnim stranicama: http://np-krka.hr/stranice/kreativni-likovni-natjecaj-mladi-cuvari-prirode/614.html.

Radovi se šalju e-mailom na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. do 15. ožujka ove godine.

djelomob1.jpg

Najnovije
 • „Gužva“ na vodičkoj rivi danas je podsjećala na neka ranija vremena
  Information
  Podijeli
  Information

  „Gužva“ na vodičkoj rivi danas je podsjećala na neka ranija vremena

  Information
Najčitanije

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Slider
Oglasi

Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close