Bumba top desk
23 Lis 2020 Pixabay
  1918

VELIKA AKCIJA – Na terenu će biti maksimalni broj policajca, kao i svi raspoloživi uređaji i njihova oprema!

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)
0

U noći 24./25. listopada (subotu/nedjelju) između 22 i 4 sata na području Policijske uprave šibensko-kninske provoditi će se ciljana preventivno represivna akcija usmjerena na suzbijanju prekršaja alkoholiziranih i mladih vozača.

Pri provođenju ove akcije, osim ovih prekršaja, posebna pozornost će se usmjeriti i na recidiviste u prometu, prije svega upravljanje prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilima, upravljanje vozilima za vrijeme trajanja zabrane upravljanja, istek važnosti prometne dozvole, upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilima.

Tijekom akcije u nadzor prometa će biti uključen maksimalni broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa. Policijski službenici će vozače nadzirati na lokacijama koje se statistički, ali i iskustveno pokazuju kao ugrožene u pogledu počinjenja prometnih prekršaja i prometnih nesreća zbog vožnje pod utjecajem alkohola i prometnih nesreća koje su uzrokovali mladi vozači.

Statistički gledano, u prvih devet mjeseci 2020.g. na području Policijske uprave šibensko-kninske evidentirano je smanjenje svih vrsta prometnih nesreća za 31,2% (2020.g. – 634, 2019.g. – 921) uz smanjenje broja nastradalih osoba za 11,4% (2020 – 271 nastradali, 2019 – 306 nastradalih osoba).

 U odnosu na prometne nesreće vozača u alkoholiziranom stanju bilježimo pozitivan trend u proteklih sedam mjeseci, kada je zabilježen manji broj prometnih nesreća koje su uzrokovali vozači pod utjecajem alkohola, kojih je zabilježeno 69 ili 10,9% svih prometnih nesreća ove godine u odnosu na isto razdoblje prošle godine kada je zabilježeno 77 takvih prometnih nesreća, a što pripisujemo učestalim preventivno represivnim akcijama u prometu na našem području.

Osim toga, pozitivan trend bilježimo i u odnosu na prometne nesreće koje su skrivili mladi vozači, kojih je zabilježeno 113 u proteklih osam mjeseci (44 sa ozlijeđenim osobama i nijedna smrtno stradala) u odnosu na 132 ove prometne nesreće u istom razdoblju prošle godine (38 sa ozlijeđenim osobama i 2 sa smrtno stradalima).

- Bitno je napomenuti da su u prvih devet mjeseci evidentirana 504 vozača koji su upravljali pod utjecajem alkohola i/ili droga kao i 65 vozača koji su odbili ovakvo testiranje, što upućuje na činjenicu da i pored čestih i ciljanih preventivno-represivnih akcija i upozorenja, bilježimo znatan broj vozača koji pod utjecajem alkohola i/ili droga upravljaju vozilima. - poručuju iz PU Šibensko kninske te upozoravaju vozače da poštuju prometne propise, a posebno kroz ograničenja brzine, da ne upravljaju vozilom ako su pod utjecajem alkohola ili droga, da koriste sigurnosne pojaseve  i zaštitne kacige, te da ne koriste mobilne telefone tijekom vožnje, jer samo odgovorno ponašanje je garancija sigurnosti u prometu.

djelomob1.jpg

Najnovije
 • Kakva razlika: Jučer u kaputima, danas u kupaćim kostimima
  Information
  Podijeli
  Information

  Kakva razlika: Jučer u kaputima, danas u kupaćim kostimima

  Information
Najčitanije
Image is not available

Od 1988. godine brinemo za Vaš lijepši i zdraviji osmijeh!

Saznajte više

Image is not available

Uz timski rad naših dentalnih tehničara do vrhunskih rezultata

Image is not available

Od sad brinemo o njezi Vašeg lica i tijela uz kvalitetne kozmetičke brendove

Image is not available

Kao i make up-a za Vaše najvažnije trenutke!

Saznajte više

Image is not available

Nudimo uslugu smještaja u novouređenim apartmanima obitelji Nedoklan

Slider
Oglasi
MTB BiciklaMTB Bicikla
Sportska opremaZa prodaju
Gradilište Zatonska, prodajemGradilište Zatonska, prodajem
ZemljištaZa prodaju
Kuća za odmor Kuća za odmor
UslugeIznajmljivanje
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close