20 Lip 2020
    631

Priopćenje Hrvatske stranke umirovljenika Grada Vodica

0

U našem Gradu osnovana je 26.02.2020. Hrvatska stranka umirovljenika Grada Vodica. Izabrano je vodstvo i stečeni su uvjeti za političko djelovanje HSU-a na području Grada Vodica.

HSU je trenutno jedina parlamentarna opcija koja zastupa umirovljenike u Hrvatskom saboru u kojem ima jednog predstavnika (na više od 1.200.000. umirovljenika u Hrvatskoj). Članovi HSU-a vijećnici su u više od 270 gradskih, općinskih i županijskih tijela predstavničke vlasti.

HSU počiva na načelima solidarnosti i pravičnosti, a temeljni joj je cilj zalaganje za bolji život i povratak dostojanstva umirovljenicima i građanima treće životne dobi. Naš rad na lokalnoj razini bit će usmjeren na zaštitu materijalnih prava sadašnjih i budućih umirovljenika te borba za kvalitetu svih žitelja treće životne dobi koji žive na području Grada Vodica.

Osobito nam je drago da se grade dječji vrtići, ali se zalažemo i za gradnju domova za starije osobe, jer to smo svi mi, vaši i naši roditelji, ako ne danas, a onda sutra. Zar nije došlo vrijeme da građani Vodica dobiju svoj „starački dom“ sa svim potrebnim sadržajima za osiguranje kvalitetnijeg života i u poznim godinama?

Kao nova politička stranka u Vodicama pozivamo sve građane treće životne dobi, a posebno naše građane iz prigradskih naselja (Prvić, Srima, Grabovci, Čista Velika, Čista Mala, Gaćeleze) da nam se pridruže, da postanu članovi „svoje“ stranke (godišnja članarina je 20 kuna) te da nam pomognu u stvaranju ozbiljne i dugovječne stranke.

Pozivamo i sve gradske organizacije da nas uvaže kao političku stranku, da nam pruže potrebnu pomoć jer želimo biti snaga koja će se boriti za prava naših građana treće životne dobi. Smatramo da su to oni zaslužili svojim minulim radom, svojim doprinosom u izgradnji grada kojeg svi volimo.

Posebno pozivamo Udrugu umirovljenika Grada Vodica na zajedničku suradnju, svatko u svojoj domeni, za dobrobit naših članova i svih građana treće životne dobi. Ciljevi su nam isti i samo zajedničkom suradnjom možemo postići više.

Svi naši članovi, simpatizeri Hrvatske stranke umirovljenika, građani treće životne dobi, pridružite nam se na facebook profilu, dajte svoje prijedloge, mišljenja i stavove za unaprjeđenje rada HSU-a Grada Vodica.

Trudit ćemo se da vas ne iznevjerimo i boriti se za vaša prava koliko god budemo u mogućnosti.

O svi pitanjima ćemo vas obavještavati na našoj facebook stranici. Facebook profil je HSU Vodice, a brojevi telefona 095/198-2053 i 098/974-5565.

Očekujemo vašu punu suradnju i na tome vam veliko HVALA!

Predsjednica HSU-a Grada Vodica
Višnja Kranjčec