20 Pro 2019 Ilustracija/Arhiva
    801

Vozači oprez! Policija za vikend najavila pojačane kontrole u prometu

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)
0

U dane vikenda 21./22. prosinca (subota/nedjelja) na području Policijske uprave šibensko-kninske će se provoditi ciljana preventivno-represivna akcija suzbijanja prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola ili droga.
Cilj akcije je podizanje razine sigurnosti u prometu, gdje bilježimo značajan broj prometnih nesreća, zbog vožnje pod utjecajem alkohola ili droga koje su uzrokom prometnih nesreća s teškim posljedicama.  

Statistički pokazatelji u proteklih jedanaest mjeseci pokazuju da su ovakve preventivno represivne akcije u prometu nužne, jer, osim porasta broja ukupnog broja prometnih nesreća, kojih je zabilježeno 1085 (1056-2018.), zabilježen je i porast broja prometnih nesreća koje su skrivili vozači pod utjecajem alkohola ili droga, od kojih su 2 prometne nesreće sa smrtno stradalim osobama. 11 prometnih nesreća s teško, a 23 prometne nesreće s lakše ozlijeđenim osobama i 69 prometnih nesreća s materijalnom štetom. 

„Osim toga, bilježimo i znatan broj prekršaja vožnje u alkoholiziranom stanju ili pod utjecajem droga, kojih je u proteklih jedanaest mjeseci zabilježeno ukupno 1319,  što upućuje na činjenicu da i pored čestih i ciljanih preventivno-represivnih akcija i upozorenja, bilježimo znatan broj vozača koji pod utjecajem alkohola ili droga upravljaju vozilima.          
Bitno je napomenuti da će tijekom akcije u nadzor prometa biti uključen maksimalni broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema, koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa.  Policijski službenici će vozače nadzirati na lokacijama koje statistički,  ali i iskustveno pokazuju kao ugrožene u pogledu činjenja prometnih prekršaja i prometnih nesreća zbog vožnje pod utjecajem alkohola ili droga.“ – poručuju iz Pu ŠK županije

djelomid1.jpg


Najnovije
Najčitanije

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Slider
Oglasi
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close