31 Srp 2018
    860

U tijeku je istraživanje mišljenja svih dionika u turizmu

TZ Grada Vodica započinje provođenje projekta IQM – Integrirano upravljanje kvalitetom

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)
0
Poslijednja izmjena dana Utorak, 31 Srpanj 2018 10:05

S ciljem kako bi dodatno potaknuli sve turističke dionike u destinaciji da svojim radom, odgovornošću i kreativnošću pridonesu podizanju kvalitete usluge, Turistička zajednica Vodica započinje provođenje projekta IQM- Integrirano upravljanje kvalitetom u destinaciji. Realizacija projekta trajati će tri godine u nekoliko faza.


Uz partnerstvo Grada Vodica, te Feel IQM Đurđice Šimičić i Interligo Anamarije Ciccarelli u tijeku je provedba prve faze projekta - istraživanje mišljenja svih dionika u turizmu u Vodicama, te gostiju koji borave u Vodicama i koriste usluge različitih dionika projekta..

„Stoga već sada i u sljedećem razdoblju do kraja kolovoza, informatori TZ Vodice će posjetiti dionike ( stanovnici, iznajmljivači, agencije, hotelijeri, kampovi, restorateri, suvenirnice, trgovine, wellness) s anketama i molimo sve da ispunjavanjem anketa sudjeluju u projektu – jer nam je Vaše mišljenje važno. Ovim projektom želimo napraviti kvalitativan iskorak u svim segmentima turističkog proizvoda Vodica, pri čemu je međusobna komunikacija i sudjelovanje svih dionika u projektu najbitnija. Sukladno Strategiji turističkog razvoja grada Vodica, IQM projekt logičan je nastavak provedbe zacrtanih ciljeva i to u dijelu poboljšanja kvalitete, konkurentnosti, zadovoljstva turista I kvalitete života u destinaciji.“ – kazala nam je Anita Franin Pečarica, dir. ureda TZ grada Vodica

IQM – je sustavno integralno upravljanje kvalitetom u destinaciji. Cilj IQM Vodice je usklađenost normi kvalitete između dionika u turizmu destinacije, ujednačavanje kvalitete poslovanja svih sudionika, poticaj na izvrsnost.

Preduvjeti za provođenje IQM u destinaciji su: dosadašnji niz uspješnih projekata u destinaciji, koji su temelj za nadstandard u kvaliteti, kvalitetna komunikacija i želja za napretkom u destinaciji među svim razinama upravljanja, postojanje strateških razvojnih dokumenata te interesa za sinergijom kvalitete u destinaciji. Upravljanje kvalitete u destinaciji ima ulogu objedinjavanja što većeg broja subjekata, čime projekt postaje kvalitetniji i sveobuhvatniji. Kvalitetom jačamo javno-privatno partnerstvo, mjerimo elemente održivog razvoja i odgovornog turizma. Zajednička suradnja, sinergija u destinacijama, komunikacija i poticaj za kvalitetu učiniti će hrvatski turizam konkurentnijim, snažnijim i kvalitetnijim. Jedan od ciljeva je sustavno rješavanje izazova u destinaciji.

"Postoji nekoliko faza implementacije integralnog upravljanja kvalitetom u IQM Vodice. Na početku projekta ispituje se početno stanje kvalitete u destinaciji, svjesnost sudionika u destinaciji o značaju i težnji izvrsnosti, pozivaju se potencijalni partneri u destinaciji. Nakon toga postavljaju se standardi koji se prilagođavaju destinacijskim osobitostima.

Slijedi faza koordinacija i informiranje javnosti o očekivanim standardima kvalitete, poštujući specifičnosti i različitosti potencijalnih dionika u zajednici. U edukativnim programima osvješćuje se važnost kvalitete i način implementacije kvalitativnih elemenata u poslovanje. Izrađuje se knjiga standarda koja je u svakoj fazi usklađena sa potrebama i mogućnostima dionika, trendovima u turizmu i očekivanjima gosta. Slijedi faza implementacije, u početku sa slijedećim partnerima: privatni iznajmljivači, hoteli, ugostiteljski objekti, wellness centri, turističke agencije, kampovi, trgovine, suvenirnice, taxi prijevoznici, komunalno poduzeće i sl.

U fazi kontrole implementacije mjeri se zadovoljstvo sudionika projekta, te gostiju koji su posjetili destinaciju, sa snažnim naglaskom na kontinuiran napredak i inoviranje, kontinuirano unapređenje, sukladno potrebama i trendovima u turizmu." ističu autorice projekta, Đurđica Šimičić i Anamarija Cicarelli.

djelomid1.jpg


Krležina LEDA u Vodicama
Klikni na plakat za više informacija

Kliknite na plakat za više

tehnoadeo2017 BumbaNG
makina
Image is not available

Od 1988. godine brinemo za Vaš lijepši i zdraviji osmijeh!

Saznajte više

Image is not available

Uz timski rad naših dentalnih tehničara do vrhunskih rezultata

Image is not available

Od sad brinemo o njezi Vašeg lica i tijela uz kvalitetne kozmetičke brendove

Image is not available

Kao i make up-a za Vaše najvažnije trenutke!

Saznajte više

Image is not available

Nudimo uslugu smještaja u novouređenim apartmanima obitelji Nedoklan

Slider

bazenid

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE


Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217

Gradsko-inicijalni

Foto video vijesti

  1. Foto
  2. Video
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close