Srpanj 07, 2020 2692 Pixabay

Meniga Cup 2020.: Vodice spremne za teniski turnir koji se održava ovaj vikend

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

Ovaj vikend će se održati teniski turnir u Vodicama koji nosi ime teniskog velikana Ivana Menige.

Turnir se nalazi u kalendaru Hrvatske unije tenisača te je u rangu SERIJE 1000. Igra se po starosnim kategorijama te se može prijaviti za igru u singlu ili parovima.

Turnir se održava osmu godinu zaredom, do sada pod imenom Imperial cup. Prvih šest godina uspješno ga je vodio pok. Ivan, a na istom organizacijskom nivou nastavio je novi direktor natjecanja, Fabijan Šprljan

Svi koji se žele prijaviti na turnir mogu se javiti voditeljima natjecanja Duje (095/904-0243) i Fabian (095/526-4938).

Spomenimo, Ivan Meniga, rodio se 1946.g. u Vinkovcima, ali je većinu života proveo u Vodicama. U Vodice ga je dovela ljubav prema jednoj Dalmatinki. Dobar dio radnog vijeka proveo je u „Vodičanki“. Bio je voditelj sportskog kompleksa na Hangaru. Igrao je Ivo i rukomet za vodičku „Olimpiju“. Iako je tek u svojim dvadesetima počeo igrati tenis, igrao ga je doslovno majstorski. Ako je netko zaslužio počasnu doktorsku titulu za tenisku igru, onda ju je prije svih zaslužio Ivo Meniga. Bio je najpoznatiiji po svome ubojitom slice udarcu za kojeg protivnici nisu imali rješenja. U karijeri je osvojio otprilike 120 turnira. Ivo je ostavio neizbrisivi trag u našoj županiji i šire te mu se tenisači na ovaj način zahvaljuju na svemu što je učinio za teniski sport.

djelomob1.jpg