Srpanj 31, 2021 3800

Tradicionalno se okupila generacija Vodičana i Tribunjaca rođenih 1950. godine

Ocjeni sadržaj
(6 glasova)

Do maloprije ime Iva Pischkal nije mi bilo poznato. Našlo se i to ime na popisu Vodičana i Tribunjaca koji su se večeras okupili kod Stare škole. Generacija je to rođena iste godine kad je osnovana i Torcida. Sad vam je već jasno da se radi o godini iljadudevetstopedesetoj (1950. g.). Okupila se ta generacija i prošlo lito. I sva prethodna lita unazad barem pedeset godin.

Lani su u vodiškoj knjižnici imali i izložbu fotografija s generacijskih proslava, a bilo je puno i onih iz školskih dana. Gordana Bastićeva ih je godinama sakupljala i za tu prigodu javno izložila. Bija je na lanjskom okupljanju i Peko. Već tada nije se osjeća baš najbolje. Bolest se lagano vraćala u njegovo izmučeno tilo.

U međuvrimenu je diga sidro i otplovija u VJEČNOST. Fali nam, svojoj obitelji, Selu i svojoj generaciji. To je tako u životu. Svako malo nas „trisne“. Ali, valja ići dalje. Baš zato, njegovi vršnjaci okupljat će se i nadalje. Redovito. Svako lito. 
Pere Virilov ih je zabilježija foto-aparaton, a ja san ih uz pomoć Smiljane Crljenkove, Mirjane Šubašine i Gordane Baščine nastoja sve staviti na papir. Pa, nek se zna ko je stiga na okupljanje godine dviiljadedvadesetprve. Na slici nema Branke Polićeve i Jole, ali koliko san svatija oni će se svojim vršnjacima priključiti na večeri.

A, ako vas zanima ko je Iva Pischkal s početka priče, to je Iva Sučeva, jedna od desetero (ili devetero?!) dice Ante-Blaženice i Dobrile. Bila je Iva i na prošlogodišnjem okupljanju. Godinama živi u Njemačkoj, ali uvik svoj dolazak u Vodice prilagodi ovom događaju. To mi je Gordana za nju rekla prošloga lita. 

Rizk Casino Bonus

Eto, to je kratka crtica uz fotografiju koja je pred vama.  Poželimo našim sedamdesetjednogodišnjacima (TEK!) dobro zdravlje i još puno ovakvih okupljanja. Sitit će se oni večeras uz pismu i svih svojih preminulih vršnjaka. A okupljat će se i nadalje baš njima u spomen. I našem dragom Peki kojem ja poručujem: „Doći će opet Hajdukovo vrime. Baš sad, kad nam ne ide, moramo zbiti redove i virovati da se strpljenje i poštenje isplati. Jer, bit će Bili opet ono šta su bili!“

Na fotografiji su: Goran Lasan, Roko Ivas, Smiljana Crljenak, Blažica Lasan, Mirjana Juričev, Ante-Tonči Španja, Gordana Bastić, Ive Ukić (Tribunj), Vilma Mićin- Bujolova, Jušta – Agica Jankov, Karmela Mačukat, Zdravko Vlahov (Srima), Ante Poljičak, Anđelka Radin-Mačukat, Zdravka Skočić, Željko Juričev-Barbin, Iva Juričev-Sudac, Tome Vučak-Čiri, Marica Sladoljev, Elvira Sarajlić (čija je mater Anđa stihovima „opivala“ Vodice), Miko Lasan, Cvitko Perkov (Tribunj) i Josip Bilan.
Valjda se niko neće naljutiti šta smo ženama napisali djevojačka prezimena. 

Vaša reakcija na članak
Poslijednja izmjena dana Nedjelja, 01 Kolovoz 2021 02:30
djelomob1.jpg