Travanj 15, 2022 5990

Mnoge biljke koje se danas u prirodi smatraju korovom rješavaju mnoge zdravstvene probleme

Obitelj Stipaničev iz Tribunja izrađuje sirupe po tradicionalnoj recepturi: 'Fascinirala nas je spoznaja da se u prirodi nalazi lijek za svaku bolest'

Ocjeni sadržaj
(20 glasova)

Supružnici Tomislav i Katarina Stipaničev iz Tribunja 2017. godine krenuli su izrađivati sirupe po tradicionalnoj recepturi, bez konzervansa, aditiva, umjetnih aroma i ostalog. Sami počeci s upoznavanjem bilja krenuli su koju godinu prije, a kako mnoge stvari u životu krenu slučajno tako je bilo i kod njih! Fascinirala ih je sama spoznaja da se u prirodi nalazi lijek za svaku bolest i jednostavno nisu mogli stati.  Danas stoje iza OPG-a Tić i evo što su nam sve otkrili.

- Mnoge biljke koje se danas u prirodi smatraju korovom rješavaju mnoge zdravstvene probleme. Jedna od prvih biljaka bila je kopriva, kraljica ljekovitosti, a uz nju je došao i gavez. Kopriva od koje danas mnogi bježe ne žari za bez veze, jer da ne žari ne bi više ni postojala, bila bi iskorijenjena koliko je ljekovita. Tako govore mnogi koji poznaju njezinu ljekovitost. To su bili naši počeci koji su nas vodili polako do naših danas glavnih proizvoda, sirupa – priča nam Katarina Stipaničev.

U današnje vrijeme zagađenja mnogi muku muče sa respiratornim tegobama, pa su im mnogi predlagali da bi mogli krenuti sa sirupom od smreke (pravi naziv za sirup od borovih iglica). Prvu godinu napravili su male količine koje su doslovno bile razgrabljene.

- Sjećam se kao danas jedne mame koja mi se javila da je čula da imamo taj sirup i da bi njoj trebao za dijete, jer je svaki tjedan s njim u bolnici zbog bronhitisa. Imala sam još samo jednu flašicu koju sam ostavila za nas ukućane, ali nakon njenog poziva odlučila sam joj pokloniti tu posljednju bočicu. Javila mi se nakon 10-ak dana i rekla kako od kada daje malenom sirup nije niti jednom bila s njim kod doktora niti išla u bolnicu.

Rizk Casino Bonus

Gospođa je željela nabaviti još sirupa za cijelu godinu. Katarinu je to oduševila, no objasnila joj je da ga više nema jer joj je poklonila posljednju bočicu te da će ga biti tek iduće godine...

- Njezin odgovor je bio: OK, rezervirajte mi 10 bočica za iduću godinu, jer ja bez toga više ne želim biti u kući. Količine su se iz godine u godinu povećavale i tako je krenula naša priča. Dobar i učinkovit sirup za produkt ima zadovoljne kupce! Držimo se tradicije i sirupe isključivo radimo po tradicionalnoj recepturi, šećer i smreka (borove iglice), nema dodavanja aroma, konzervansa, aditiva i ostalog – prepričala nam je Katarina.

Svake godine u proljeće odlaze u Liku i Moslavačko Gorje brati mlade izdanke koje istog dana nakon branja spremaju u šećer kako bi sačuvali što više vitamina i eteričnih ulja.- Ništa se ne prepušta slučaju, kvaliteta nam je izuzetno bitna. S obzirom da smo u poslu suprug i ja, zasada smo bazirani samo na sirupe. Recenzije, pohvale i zahvale mnogih naših kupaca znače nam mnogo, jer kada vam se javi netko i kaže da nakon godine dana kašljanja i isprobavanja raznih proizvoda nije ništa pomoglo nego tek naš sirup, onda znate da radite pravu stvar.

Bilo je tu početnih muka, a muka ima i danas, ali oni se ne predaju jer znaju da rade kvalitetan proizvod koji je pomogao mnogima, a mnogima će tek pomoći.

- Domaći i prirodni proizvodi bi trebali biti više zastupljeniji te bi se kroz razne poticaje trebalo pomoći nama malima i znam – reći će mnogi da ima poticaja za nas, ali kad vidite koliko je potrebno papira, dozvola, obilaska raznih ureda onda izgubite volju i shvatite da nemate vremena za to jer u to vrijeme netko treba proizvoditi i raditi – naglasila je na kraju gospođa Stipaničev.

 Jesu li i po čemu točno njihovi proizvodi bolji od drogerijskih proizvoda bilo bi možda najbolje pročitati komentare na njihovoj Facebook stranici: Tić Sirup ili na webu:  https://tic-sirup.com.

Vaša reakcija na članak
djelomob1.jpg