10 Velj 2020
  4944

Od utorka stupa kao vršiteljica dužnosti ravnateljice vodičke osnovne škole

Razgovor s Ivanom Mikulandrom: 'Radim na uključivanju škole u Erasmus+ programe, a moja velika želja je dovesti i glazbenu školu u Vodice'

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)
0

Na mjesto ravnateljice vodičke osnovne škole od sutra će kao vršiteljica dužnosti stupiti nastavnica biologije, magistrica znanosti iz polja ekologije Ivana Mikulandra. Priča nam, ideja je dugo sazrijevala te je dugo preispitivala sve opcije za i protiv. Ipak, odlazak ravnatelja Grge Friganovića u mirovinu ubrzao je taj proces.

-    Pitala sam se mogu li ja to i jesam li spremna, ali ovako se cijeli proces donošenja odluke ubrzao. Potpora kolega koju sam dobila, a na kojoj sam im silno zahvalna, zadužila me je još više, te se nadam da ih neću razočarati i izigrati njihovo povjerenje. Smatram nepotrebnim mijenjati svoj odnos s kolegicama i kolegama, on je do sada bio u prvom redu profesionalan, a potom prijateljski – priča nam nova v. d. ravnateljice Ivana Mikulandra.

Ističe da su to su ozbiljni i odgovorni ljudi koji su i do sada radili svoj posao maksimalno profesionalno, što će sigurno biti i u budućnosti.

-    Planove za rad škole u budućnosti vežem za poboljšanje i veću raznolikost izvannastavnih aktivnosti učenika. Tako planiram uključiti školu u GLOBE program, zajedno s kolegicama već intenzivno radim na uključivanju škole u Erasmus+ programe, a moja velika želja je dovesti i glazbenu školu u Vodice.

Tijekom dugogodišnjeg rada uočila je da su djeca ovdje iznimno talentirana za glazbu i likovnu umjetnost. U tome joj je potrebna podrška lokalne samouprave za koju se nada da neće izostati.

-    Zapravo planova imam jako puno, dugo već razmišljam i sakupljam ideje, iako smatram da smo svi zajedno i do sada radili dobar posao, prostora za napredak uvijek ima, a biti bolji uvijek se može biti. Ne bih željela iznositi pretenciozne planove za budućnost. Želim napredak, želim promjene, ali mali koraci koji vode naprijed su veliki uspjesi.

 

Smatra da škola je i mora biti mjesto nulte tolerancije na nasilje. Njen savjet je osposobljavanje svih učitelja za kvalitetniji rad s djecom i roditeljima, kako bi u neposrednom kontaktu s djecom znali prepoznati nasilje i na njega ispravno reagirati, ali i prevenirati nepoželjne i neugodne situacije unutar i izvan škole.

-    Kroz svoj rad trudit ću se da nasilje kao pojavu svedemo na najmanju moguću mjeru. Zajedno sa stručnim timom koristit ćemo sve zakonske mogućnosti. No moram napomenuti, u suzbijanju nasilja veliku ulogu igraju roditelji, uspjeh je moguć jedino i samo u suradnji. Stoga poručujem cijenjenim roditeljima, uspjeh možemo očekivati, samo ako konstruiramo onaj famozni trokut suradnje učenik-roditelj-učitelj (škola).

Stoga, ima i poruku za sve učenike: Vrijedno raditi, učiti, promišljati te poštivati kolege učenike, učitelje i ljude, općenito,  je jedini ispravni put ka napretku. Upravo rad i direktan kontakt s djecom u razredu, ali i na projektima će joj najviše nedostajati.

-    Tijekom dvadeset dvije godine radnog staža radila sam jako puno na učeničkim izvannastavnim istraživačkim radovima i projektima, osvajali smo brojne nagrade, a ja bi izdvojila jedno prvo i dva treća mjesta na državnim natjecanjima iz biologije i ekologije.  Vodila sam GLOBE program i Školsku zadrugu „Amfora“, a gotovo svake godine zajedno s učenicima sudjelujem na projektima udruga, agencije ili PMF-a. 

Inače, profesorica Ivana Mikulandra rođena je Šibenčanka, majka dvojice sinova kojoj je Vodice novi dom posljednjih 15 godina. Evo i njenog puta školovanja: završila je šibensku gimnaziju, danas Gimnaziju Antuna Vrančića, potom je studirala biologiju na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu, a diplomirala 1997. godine.

-    Iste godine zaposlila sam se u OŠ Čista Velika, a godinu kasnije u  OŠ Tisno, radila sam i u Medicinskoj školi Šibenik, a u Vodicama radim od 2002. godine, prvo na pola radnog vremena, a potom na cijelo, ispričala nam je Mikulandra.

Odmah nakon diplomskog upisala je i postdiplomski studij, također na PMF-u Zagreb te uz rad u školi 2007. stekla titulu magistre znanosti, polje ekologija. Cijelo vrijeme trudila se napredovati i u struci te postala učiteljica mentorica, a potom i savjetnica, evo već drugi put na vrijeme od pet godina. 

djelomid1.jpg


Najnovije
 • Nedjeljno litretavanje po Vodicama: Nakon šetnje i kupanja na birališta
  Information
  Podijeli
  Information

  Nedjeljno litretavanje po Vodicama: Nakon šetnje i kupanja na birališta

  Information
Najčitanije
Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217
Slider
Oglasi
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close