Listopad 09, 2020 3958

PAŠKINA ĆAKULA: Vodiški Oskar najboljima

PAŠKINA ĆAKULA: Vodiški Oskar najboljima www.delcampe.net
Ocjeni sadržaj
(7 glasova)

Mislija san fermat ćakulavat o turizmu i litu kad ovi naši iz Ministarstva opalili "Tjedan odmora vridan", oli van bolje po naški "Šetemana u po cine, onako manja mukte", pa ko voli nek izvoli nastavit litovat u dugin gaćami i debljim gućami, ali virujen da nas na koncu vrime ni u tim danima neće osramotit isprid turista i da će biti lipo. Ali ne zaboravimo da se u nas zna i u deseton misecu sunčat i okupat, pa ko te gušte onda platit more?

Ali ne samo to nego bez obzira na vrime treba turiste počet učit voditi na ribe, brati masline, iskrcat ih na lanterne i navečer im pravit dalmatinske fešte po konobami, peči ribu, spremat brudet, botnice ispod peke, janjetinu, ulit gradele i da im klape pivaju do kasno u noćne ure. 

Za pofaliti je da je direktorica Anita iz Turstičke zajednice našim virnim gostima i ove sezone uručila plakete, priznanja, a onima koji 35 godina lituju u Vodicama potekle su i suze radosnice.

Ma grinta mi doli u selu moja kuma Cvita, kako bi takin turistima- fureštima iz svita tribalo u ruke dati nešto teže od komadića kartuna i botilje pića. 
Ona bi im dala neki reljef Vodica ili nešto ka Oskar i uzto šetemanu besplatnog litovanja u našem malom mistu, jer su to zaslužili kad su u njega bez prestanka dolazili trejset i više godin. 

Rizk Casino Bonus

Morete zamislit da ima i onih ča su četrdeset godin u braku sa našin Vodicami i još da arivaju po tri četri puti godišnje.

Kočete i šuste u moje Cvite

A onda mi Cvita divani da bi ona te nagrade dilila kad sve završi, tamo u zimi, u prvom misecu nakon Nove godine kad je sve mrtvo i nema ni pasa u otelima. Okupila bi take goste u Olimpija Sky na velikom turističkom balu uz gala večeru, muziku i sve medije da im turistički radnici i pulitički močnici uruče priznanje i da im se zahvale. 

Zvala bi i prisidnika Republike jer vidi da je neviđeno aktivan, pa da kao takav višak snage potroši u našen turizmu!!A one najvirnije vodiške turiste proglasila bi ambasadorima, oli van veleposlanicima vodiškog turizma u njiovim zemljami, pa bi tako Vodice po svitu imale svoje besplatne turističke veleposlanike i veleposlanstva, sve „a la mukte „ bi reklamirali naše Vodice i naš turizam, čakulaje mi moja kuma Cvita, koja ne more od ćakuke uvatit ni zraka kad joj spomeneš turizam i goste. 
Ma sve filočona zna ka napamet navijena, pa onda pomisliš: Bože dragi, kako bi ta bila dobra ministrica turizma. 

A bidna moja Cvita, virujte mi, kada je sama primala furešte u ono zlatno vrime u nje je bilo sve ajme i kuku, pa su joj gosti u konobi spali na starim kočetami i šuštama u stramcima ča bi škripale po cilu noć i turisti uz komarce ča bi ih ujdali do zore ne bi jadni ni oka sklopili. 

Jedva bi čekali da se rasvane pa da se odu na plaži ispod Punte dobro ispati negdi u debeloj ladovini.

A onda imala je i zajedničke zahode pa bi gosti molili Boga da ne moraju iti na WC. A ona se u to vrime bidna smatrala napredna, jer su neke starije žene u njezinoj blizini ispod postelj još držale vrčine, pa za afitavat u to vrime njoj nisu bile konkurentne. 
E to moja Cvita drži kao svoj veliki uspjeh u to vrime u "svojem" turizmu.

Tako je to bilo u ta vrimena, a danas je lako pametan kad sve imamo, pravda se moja kuma i kaže kako je to njezino vrime bilo krivo a ne ona, ako je uopće išta falila dok je radila u turizmu. 

A mislin se bidan: Ajde moja Cvita ko će više gledati nazad, idemo mi naprid, gosti nas vole a korona puno protiv nas ne more! I onda dobrodošli dragi gosti u "Šetemani u po cine"!

I na kraju živi mi i zdravi bili i lipo vas pozdravlja vaš Mali Paško.

Vaša reakcija na članak
djelomob1.jpg