Rujan 25, 2020 4599

PAŠKINA "Vodiška ćakula": Vodiška "Olimpija" bolja od Minhenske

Ocjeni sadržaj
(8 glasova)

Dobro ste čuli. Nisan moga virovat svojin ušima kad mi je stričević Jure ovih dan doli na rivi ćakulava da mu je jedan Njemac iz Minhena prid niki dan rastumačija kako je naša vodiška "Olimpija" bolja nego njiova u Minhenu.

I zato našin njemačkim turistima nije skupa, pa se u našoj "Olimpiji Sky" ne moraju bojati za budućnost, samo kad ta beštija Corona jednom već prođe, govori mi Jure nakon šta je na "infovodice" pročita razgovor sa direturom Darkom, kako je korona malo fermala njiov otel.

Moj je Jure ovo lito bija među boljin turističkin ambasadorima, oliti veleposlanicima našeg turizma, naspram onin gostima ča bi se znali potužiti kako je naš turizam posta skup.

Jure in je ka navijen cilo lito govorija kako se ne moraju obazirati na taj naš nesritni veliki PDV (porez na dodanu vridnost), zbog čega su cjene u turizmu u zadnje vrime krešile, nego da oni ubuduće kada dođu u Rvacku tom nesritnom PDV na svoju ruku opale kontru i onu parolu DVP (donesite više pinez sa sobon na more), e, pa onda neće biti nikakih problema i onda in ništa neće biti skupo ka prije.

Rizk Casino Bonus

Tako van je to šta se tiče tih nesritinih cina i skupoće moj strićević turistima punija glavu, a da mu niko nije ni reka vala i evala naš Jure.

Virujen da će se to već čutiti naredno lito da nan neki gosti sa sobon neće nositi kumpire, jeftiniju pancetu i pivu u limenkami po dvista komadi,rebarca i fažola onako refužoga, a sve zato jer će priminiti moga Jure licencu DVP, pa će onda i naš miništre Marić odaniti od tih pitanja kad će konačno smanjiti PDV.

Ne mora ga ni smanjivat, ako nan tako lipo krene Jurina receptura, onda bi i moga stričevića mogli negdi bidnoga zavaljati u kako ministarstvo, da sirota i on stane konačno na svoje noge, a ne da cili život samo fantazira. E, tako je moj Jure ovo lito rasterećiva i Vladu, a da oni toga nisu bili ni svjesni, koji je posa mukte učinija. Jole poveja protiv Bekenbauera sa 1 : 0

Nego da se vratimo toj našoj Olimpiji i kako je to ona bolja od minhenske i da ne tribaju ništa skalavat cine. Ako ništa drugo onda zbog položaja i čiste arije, jer njih gori u Munhenu tare ta kiša i maglušćina. A dok oni imaju Bekenbauera mi imamo JOLU . E da tu usporedbu ćuje moj stričević JURE druge bi sezone švapskim turistin lipo rastumačija i tu razliku između njiovog nogometnog KAISERA i našeg Jole, koji šta se otela tiče za sad vodi sa 1:O. Lipo im ga zabija naš Jole.

E, pa neka!!!

A ona moja strina CVITA ča doli turstima u selu prodaje kumpir, suve smokve, čentrune i maslinovo uje, divani mi kako je zadnji put čitala moju "Vodišku ćakulu", pa me pita šta mi to znači putopisac?

Kažen joj da je to ono kad greš i pišeš, a nije važno da li greš naprid oli nazad, jer važno je da greš, da se gibaš i pišeš u pokretu, jer je to gibanje dobro protiv moždanog i srčanog treska.

A onda mi Cvita ka iz topa opali: E, Paško šta bi ti napisa onda kad ono greš i naletiš doli ma mulu na golu žensku.

Uzvračan joj : E, moja draga, ako me ne bi odma proboja bodac , ja bi joj onda nacrta mudante i to one rakamane na cvitiće. Samo onako da vidin kako bi je stajale, govorin mojoj strini Cviti, dok ona krepiva od smija, jer zna ona da ja to nikad ne bi učinija i gole ženske mimo njove volje oblačija. Ma ki bi se to usudija?

Eto sad tek priznan lito nan je finilo, a ne oni šta su nas usrid sezone plašili i govorili nan preko mediji: 

Aj ča, gotovo je, svi su utekli. Bogami nije, oni koji znaju ostali su do kraja!!!

Živi mi i zdravi bili i lipo vas pozdravlja vaš Mali Paško.

Vaša reakcija na članak
djelomob1.jpg