Desto desk
26 Ruj 2016
    2248

Završio Intezivni tečaj gitare i synthesizera: Interes za glazbenim obrazovanjem u Vodicama svake godine sve veći

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

Završio je Intezivni tečaj gitare i synthesizera, u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Vodice i UU "Thriller" koji je trajao od 27.06. – 02.09. 2016. 

Tečaj se uspješno održava već četvrtu godinu u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta Vodice. Kako je svake godine sve veći interes ove godine su se formirale tri grupe za gitaru (34 polaznika) i dvije grupe za synthesizer (9 polaznika). Sve potrebne materijale (skladbe, note, glazbenu teoriju...) za izvođenje nastave polaznici dobijaju od svojih voditelja.

Voditelji naglašavaju da je ove godine bilo dosta polaznika koji nisu iz samih Vodica pa su svoje ljetne praznike iskoristili za učenje gitare i synthesizera. Tako je bilo polaznika iz Zagreba, Splita, Sesveta, Lepoglave, Grebaštice i Zatona.

- Sama izvedba nastave se odvija u grupama koje se sastoje od 5 do 15 polaznika gdje se nalaze početnici i napredniji. U grupama se uvijek nalaze 2 do 3 voditelja koji vode nastavu. Početnici savladavaju jednostavnije melodijske linije, a napredniji sviraju pratnje. Na taj se način izvode grupne skladbe. Unutar grupe svakom polazniku se individualno pristupa kako bi se gradivo što bolje savladalo. Pjesme na završnom koncertu se izvode na način da svaki pojedinac izvodi solo točku, a kasnije cijela grupa ili manje grupe zajedno. - rekao nam je jedan od voditelja tečaja Juraj Birin

- Ove godine su polaznici savladali složenije pjesme rock i blues karaktera pa sve do jazza. Izvodile su se skladbe bandova kao što su Red Hot Chili Pappers, Shadows, Elvis Preasly, Metallica... Izvodile su se pjesme iz filmske glazbe (Pink Panther, Pulp Fiction, My Heart will go on, James Bond). Jazz standardi Autumn Leaves, Blue Bossa. Tradicionalne pjesme: El Condor Pasa, Crne oči, Romanze.
Također se kod polaznika pokazao veliki interes za Gypsy Jazz, osebujan stil na gitari velikog Djanga Reitharda. Tako su polaznici odsvirali par klasika tog velikina kao što su: Minor Swing, Douce Ambiance i Minor Blues. - zaključio je na kraju Juraj Birin

  

djelomob1.jpg

Najnovije
  • Information
    Podijeli

    Foto đir nedjeljom: Oj, Vodice garofula kito, misto moje ugodno i lipo...

    Information
Najčitanije
Oglasi

Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close