SDP TOP DESK
23 Tra 2021
    1262

Povodom međunarodne manifestacije Noć knjige

Pogledajte petnaestominutni video zapis s dvije duhovite i drage vodiške perlice

Ocjeni sadržaj
(21 glasova)

Ovogodišnje dobitnice Nagrada Grada Vodica su i gospođe Anka Vodanov i Elvira Lasan-Zorobabel. Dobile su ih za svoj doprinos očuvanju tradicijske kulture. Sasvim zasluženo. Jer, godinama su obje vrlo zdušno sudjelovale u brojnim manifestacijama i uprizorenjima običaja našeg kraja. Dugogodišnje su članice Kulturne udruge „Vodiške Perlice“, udruge koja baštini i promiče ljubav prema rodnom kraju kroz ples, pjesmu i domaću besidu.   Upravo domaća besida je teren na kojem se gospođe Anka i Elvira najbolje osjećaju. Napisale su stotine pjesama o svom djetinjstvu, vodičkim običajima, šaljivim zgodama, moru, polju, kalama,…

Ma, doslovno o svemu što ima poveznicu sa Vodicama! Kako su ih i ukoričile, njihove stihove možete pronaći i na policama Gradske knjižnice Vodice.

Večeras su naše drage pjesnikinje, u sklopu međunarodne manifestacije Noć knjige,  trebale gostovati u Knjižnici. I to im je trebala biti svojevrsna nagrada za njihovo pjesničko stvaralaštvo. Kako je nesretni virus izneredio čitavi svijet i kako valja poštivati s tim u vezi donesene mjere, nastup u Knjižnici je otkazan pa smo, umjesto uživanja u pjesništvu Anke Vodanov i Elvire Lasan-Zorobabel u zatvorenom prostoru, odlučili snimiti ih na nekoliko vanjskih  lokacija u  starom dijelu mjesta.

Pored crkve, Ćorićeva turnja, bunara,…

I tako je u produkciji Gradske knjižnice Vodice i portala Info Vodice nastao petnaestominutni video zapis o ovim dvjema duhovitim i dragim „vodiškim perlicama“. Vjerujemo da ćete ga s guštom pogledati.

Gospođama Elviri i Anki još jednom čestitamo na dobivenim Nagradama Grada Vodica i zahvaljujemo na suradnji u realizaciji ovog kratkog filma. 

  

djelomob1.jpg

Najnovije
  • Information
    Podijeli

    Foto đir nedjeljom: Oj, Vodice garofula kito, misto moje ugodno i lipo...

    Information
Najčitanije
Oglasi

Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close