Desto desk
22 Pro 2020
    1952

Predstavljena knjiga Roke Ivande „Zapisi s margine: Priča o drugačijim Vodicama“

Ocjeni sadržaj
(9 glasova)
Predstavljena knjiga Roke Ivande „Zapisi s margine: Priča o drugačijim Vodicama“ Foto: Šime Strikoman

Danas je u vodičkom zaleđu, u polju kod domaćina Ferara Jose predstavljena knjiga Roke Ivande „Zapisi s margine: Priča o drugačijim Vodicama“Prema pisanju recezenta knjige doc. dr. sc. Suzane Tomaš ideja i koncepcija knjige ZAPISI S MARGINE: PRIČA O DRUGIM VODICAMA autora Roka Ivande proizašla je iz pripovijetki veselih momaka pod imenom Ljubitelji maslinova ulja, vina, pečene janjetine lijepih žena.

Knjiga sadrži 26 izrazito maštovitih, stvarnih pa čak povijesno činjeničnih priča. U knjizi su opisane Vodice na razmeđu tisućljeća. Vodice su u tako velikom razdoblju imale turbulentna zbivanja, od višestranačkih izbora do građansko nacionalne osviještene pobjede. 

Žitelji Vodica, narod koji se prema navodima autora „rehabilitira", opisani su kroz tradicionalne vrijednosti. Novi stanovnici prilagođavaju se i ulaze u život grada kojemu donose nova znanja koja Vodičani otvorenoga srca prihvaćaju.

Roko Ivanda svoje pripovijedane strasti pretočio je u jednu veliku bilješku koja slikovito opisuje skupinu različitih individualaca povezujući povijesna događanja sa sadašnjom zbiljom. 

Čitajući ovu knjigu uočit ćete žongliranje riječima i nekonvencionalno opisivanje lijepih i ružnih događaja u gradu Vodice. Knjiga se razlikuje od većine knjiga koje opisuju stvarni život žitelja maloga mjesta jer obiluje pričama koje izazivaju smjeh i suze.

Ovo je druga promocija knjige našeg sumještanina Roke Ivande u ovoj godini. Nedavno je u Jurlinovim dvorima u Primoštenu promovirana njegova knjiga Baština izgubljene bosiljine.

Spomenimo kako je u sufinanciranju izdavanja ove knjige pomogla i TZ Vodice te Grad Vodice


 

 

djelomob1.jpg

Najnovije
  • Information
    Podijeli

    Uskrs u Vodicama

    Information
Najčitanije

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Slider
Oglasi

Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close