Desto desk
10 Stu 2020
    986

Nakon dugo vremena održan Pub kviz: Ovaj put u Gradskoj knjižnici Vodice

Ocjeni sadržaj
(5 glasova)

Iako nije imao pubovsko ozračje, sinoćnji kviz održan na Odjelu za mlade vodičke knjižnice ostat će u posebno dragoj uspomeni svima koji su u njemu sudjelovali. Uvršten je u program kojim se obilježava Mjesec hrvatske knjige i trebao se održati u Sunčanom. No, kako živimo u nekom čudnom vremenu izmješten je na „rezervnu“ lokaciju.  Moto ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige je „razlistaj se!“. Stoga su i autori ovog kviza pitanja prilagodili njegovoj ekološkoj nakani. A kviz su iskreirali Lucija Seper, Darko Bačić i Grgo Birin. Svo troje su članovi Kviz udruge Šibenik. Kratica udruge KUŠ, pogotovo ako joj se na kraju pridruži uskličnik, na prvu zvuči „opako“, a u stvarnosti je ta udruga skup mladih i zanimljivih kreativaca, zaljubljenih u pubovsko propitkivanje znanja. Ponajprije vlastitog. 

Članovi te udruge su, među ostalima, i Drago Kudra, Branko Polegubić, Mate Lokas, Ivan Bralić, Martin Mandić i Branimir Renje. Svi oni došli su iz Šibenika kako bi sudjelovali u sinoćnjem kvizaškom druženju u potkrovlju „stare“ škole. „Prvoligaški“ su to igrači. Nerijetko sjedaju i u „vruću“ stolicu kod Tarika Filipovića. Rado i redovito dolaze u Vodice. I na tome im iskreno zahvaljujemo. Boje domaćina sinoć su branile sestre Tajana i Martina Tabula, a umjesto Ivane Latin koju je u dolasku spriječio kvar na automobilu, u njihovu ekipu uskočila je i osmomjesečna Leda Mor.  

Kroz kviz nas je vodio Grgo Birin. U svojoj prepoznatljivoj maniri. Na trenutke se činilo da smo u kazališnoj fotelji, a on na daskama. Za koje se kaže da život znače. Valja vjerovati onima koji to kažu. A činilo se sinoć i da je u prostoriji DJ Ante. Grbavica.

Razlog tome je odlična glazba koju je birala i puštala Lucija. Bravo Luce!

Sve u svemu, bilo je baš dobro. Svi sudionici nagrađeni su knjigama Jagode Sablić o NP „Krka“ i zbirkama pjesama Anke Vodanov. Epski kviz, a svaki je takav kad ga osmisli Grgo,  svojim fotografskim aparatom popratio je mladi Ante Roca, Leda je osvojila broncu, a Drago, Branko i Mate zlato. Neka naših Šibenčana. Koji su se sinoć zvali Bit će „bili“ što su bili. Ma, i bit će! 🙂

Tekst: Ivica Bilan

Foto: Ante Roca

  

djelomob1.jpg

Najnovije
  • Information
    Podijeli

    Foto đir nedjeljom: Oj, Vodice garofula kito, misto moje ugodno i lipo...

    Information
Najčitanije
Oglasi

Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close