SDP TOP DESK
15 Srp 2020
    1613

Vodička glazba održala na vodičkom gumnu svoj tradicionalni ljetni koncert

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Sinoćnji koncert, kojemu tradicija prelazi 70 godina, nosio je ime Vremeplov 20. stoljeća. Tako su slušatelji s Vodičkom glazbom proputovali kroz glazbene hitove cijelog 20. stoljeća i sjetili se svih velikih hitova koji su zauzeli prva mjesta billboard ljestvica i koji su krali srca slušatelja već generacijama. Vodička glazba ove godine zauzela je i dosta velik dio pozornice ove godine, a razlog tome je rezultat petogodišnjeg rada Glazbene škole Vodičke glazbe koja djeluje već 4 godine. Naučiti svirati instrument nije nimalo lako, ali učenici glazbene škole su cijelu godinu vrijedno radili i vježbali, položili su sve ispite i zaslužili svečanu dodjelu svjedodžbe. 

Spomenimo kako ove godine Glazbena škola broji najveći broj učenika. Ukupno ima 36 učenika, i to 3. četvrtaša, 3. trećaša, 6. drugaša i rekordnih 24. prvaša! Za jedan mali grad kao što je Vodice to dokazuje da nama Vodičanima glazba teče kroz vene!

Pa red je i da tekstom spomenemo one kojima je ovaj koncert tek prvi u nizu.

Sekcija flauti ove godine je najbogatija, a cure koje su zauzele mjesta na ovom koncertu su Marta Cukrov, Karmen Juričev i Marija Bulat. 

Sljedeća je sekcija klarineta na kojima su zasvirali Zrinka Bilać, Lucija Rupić te Antonia Perica koja je ovladala instrumentom u zavidno kratkom vremenu. 

Zatim idemo do saksofona, na kojemu svoj prvi koncert svira Vicenco Ivas. Slijede ga kolega Ante Cvitan na trubi i Jakov Minčić na eufoniumu. Kao šećer na kraju, udaraljkašku sekciju čine Filip Laća i Tea Knežević, koja nažalost nije mogla sudjelovat na koncertu.

  

djelomob1.jpg

Najnovije
  • Information
    Podijeli

    Foto đir nedjeljom: Oj, Vodice garofula kito, misto moje ugodno i lipo...

    Information
Najčitanije
Oglasi

Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close