Srpanj 03, 2020 2071

VIDEO PRILOG: Ljetna glazbena akademija okupila 40-ak polaznika s eminentnim profesorima: 'Uživaju, pitaju, traže dodatne vježbe'

Ocjeni sadržaj
(4 glasova)

Ljetna glazbena akademija ove je godine prvi put u Vodicama. Zahvaljujući suradnji Vodičke glazbe i Udruge hrvatskih trombonista i tubista Busina uz potporu Grada Vodica, vodičke Turističke zajednice, ali i Ministarstva kulture naši mladi glazbari, ali i oni iz okolnih gradova imaju priliku učiti od ponajboljih profesora i profesionalaca našeg kraja.

-    Imamo 40-ak polaznika iz Vodica, odnosno Vodičke glazbe, Šibenika, Zadra, Biograda pa čak i iz Zagreba. Steći će i iskustvo i znanje, a sitnice na koje im drugi profesor može ukazati puno znače. Iznimno smo sretni zbog ove suradnje i cijelog projekta, a prvi put ih možete poslušati već večeras od 21 sat na guvnu. Nastupat će udarljkaši s profesorom Markom Mihajlovićem, a pridružit će im se i flautistica Ana Batinica i violinistica Eva Mach, kazao je Ante Cukrov, dopredsjednik Vodičke glazbe.

U subotu je red na Busina Brass Quintet, zajednički koncert svih profesora pod kampanelom, a za sve polaznike i sudionike u nedjelju od 20 sati u Đardinu.

-    Jedina smo škola trenutno koja radi uživo. Presretni smo što ponovno možemo raditi s djecom s individualnim pristupom. Vidim da su svi zadovoljni, i profesori i polaznici. Uživaju, pitaju i traže dodatne vježbe. Zaista smo se vodili time da donesemo što više i što bolje možemo u ovom trenutku, kazao je Ivan Bošnjak, predsjednik udruge Busina i profesor trombona, a dio je orkestra HNK u Zagrebu.

Iz HNK u Zagrebu stiglo je još troje profesora, Željko Kertez koji podučava tubu, Marko Mihajlović na udaraljkama te violinistica Eva Mach. Iz Zagrebačke filharmonije podučava dvoje profesora, Šibenčanka Ana Batinica na flauti i Mađar Daniel Molnar na rogu. Iz Slovenije je stigao Tadej Kenig, profesor klarineta na ljubljanskoj glazbenoj akademiji, a iz Belgije Dominique Bodart, profesor trube. Tu su još i Ruža Raguž Cukrov za flautu, Igor Mrnjavčić za trubu te saksofonist Lovro Livajić.

Što nam je još ispričao ovaj dvojac koji stoji iza čitavog projekta poslušajte u video prilogu.

{youtube}

}

djelomob1.jpg