25 Lip 2020
  1130

Otvorena izložba akvarela akademske slikarice Nerice Abdulić Osmančević PORTRETI GRADA

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

Večeras je u Kulturnom centru Vodice svečano otvorena izložbu akvarela akademske slikarice Nerice Abdulić Osmančević PORTRETI GRADA.

Izložba je to koja je trebala biti otvorena u čast našeg grada početkom svibnja, ali je uslijed pandemije odgođena. Moći ćete je razgledati od danas pa do kraja ljeta u atriju Kulturnog centra

„Rodom sam iz Sarajeva, a more, kamenjar i masline oduvijek su me inspirirali. Prije dvije godine kupili smo mali apartman u Vodicama. Na samoj izložbi postavljeno je 12 akvarela posvećenih gradu Vodicama, a tri maslinicima“ – rekla nam je autorica Nerica Abdulić Osmančević

Nerica Abdulić-Osmančević svoj je talent za akvarel prihvatila kao privilegiju, baveći se njime strasno i bez alternative. Još je tijekom studija shvatila da će svoj put umjetnika akvarela morati tražiti sama, pa se tom tehnikom počinje intenzivno baviti od 1995. Akvarel je zahtjevna slikarska tehnika za koju je potreban poseban senzibilitet i duge faze eksperimentiranja.

Put do vlastitog rukopisa uvjetovan je osobnošću, talentom i umjetničkom kvalitetom. To je najplemenitija slikarska tehnika, zahtijeva dobru koncentraciju i sigurno vođenje kista po bjelini papira, traži sigurno osvajanje prostora, a u tehničkom je smislu vrlo važno "hvatanje svjetlosti" i sjaja. U trenutku kad tehničko umijeće prestane igrati glavnu ulogu, tada počinje dugi put umjetničkog sazrijevanja.

Pojavljuju se transformirana stabla, produženi putovi, gradovi kao kubističke skulpture, negiranje perspektive, čudesno djelovanje svjetlosti, izmjenjivanje svjetla i tame, savršen odnos boje, vode i papira... tada slika više nije slika nego zrcalo duše umjetnice.

Nerica Abdulić-Osmančević vjeruje unutrašnjem glasu, slika vještinom školovanog umjetnika i dušom senzibilne žene, a njezine vedre vedute našeg grada pronaći će put do srca promatrača.

djelomob1.jpg

Najnovije
 • Ništa od snijega za vikend: 'Zima se predomislila'
  Information
  Podijeli
  Information

  Ništa od snijega za vikend: 'Zima se predomislila'

  Information
Najčitanije
Image is not available

Od 1988. godine brinemo za Vaš lijepši i zdraviji osmijeh!

Saznajte više

Image is not available

Uz timski rad naših dentalnih tehničara do vrhunskih rezultata

Image is not available

Od sad brinemo o njezi Vašeg lica i tijela uz kvalitetne kozmetičke brendove

Image is not available

Kao i make up-a za Vaše najvažnije trenutke!

Saznajte više

Image is not available

Nudimo uslugu smještaja u novouređenim apartmanima obitelji Nedoklan

Slider
Oglasi
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close