02 Stu 2019
  1605

Pjevački zbor Lira uskoro obilježava 25 godina rada i otvara jedno novo poglavlje svoga djelovanja

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

Pjevački zbor Lira iduće godine proslavit će 25 godina. Povodom ove obljetnice, zbor planira ući i u jedno novo razdoblje u kojem će biti više gostovanja, putovanja i suradnji s drugim zborovima.

Popričali smo o svemu pomalo što nam Lira u narednom periodu sprema s predsjednicom zbora Divnom Cukrov koja nam je odmah na početku otkrila kako je Lira trenutno u organizaciji gostovanja u Sankt Petersburgu u Rusiji koje će se najvjerojatnije desiti sredinom travnja iduće godine.

“Ideja za gostovanjem došla je od našeg člana Alekseja koji je i sam iz Rusije. On nas je povezao sa nekoliko ljudi s kojima smo sada u kontaktu radi organizacije gostovanja”, govori nam Divna i otkriva na koji način su zamislili svoj boravak u Rusiji. 

“Ovo gostovanje će se dogoditi u suradnji s Gradom Vodice i TZ Vodice, a cilj mu je turistička promocija našega grada u Rusiji. Nakana je okupiti turističke djelatnike iz Sankt Petersburga i prezentirati im naš grad. Direktorica TZ Vodice, Anita Franin-Pećarica, koja nam je u ovome svemu velika potpora, ići će s nama i ona će održati prezentaciju, a zbor Lira će održati dva koncerta. Jedan svjetovni, na kojem ćemo pjevati hrvatske operne arije, izvornu narodnu glazbu i popularnu glazbu, a drugi koncert bit će održan u jednoj katoličkoj crkvi u kojoj ćemo izvesti Koncertnu misu našeg dirigenta Borne Ercega te ulomke iz hrvatskih opera i opereta. Na taj način ćemo i putem glazbe publiku upoznati s Hrvatskom, Dalmacijom i Vodicama.”, govori nam Divna i otkriva da im je u planu pozvati i gradonačelnika Sankt Petersburga u čemu će im podršku dati i naša gradonačelnica, Nelka Tomić.

Osim Rusije, Lira je i u dogovorima s jednim muškim zborom iz Norveške koji su zainteresirani održati koncert i gostovati u Vodicama. Ako sve bude išlo po planu, taj će se koncert održati u rujnu iduće godine.

“Suradnja je nešto što ima jako puno potencijala, a mi za sada surađujemo sa malim brojem zborova. Zato nam je plan početi povezivati zborove naše županije, kako bi se družili, učili jedni od drugih, malo više popularizirali zborsko pjevanje i na kraju krajeva privukli nove članove. Trenutno nas ima 26, a bilo bi odlično kada bi nam se još članova pridružilo, pogotovo onih mlađih”, kaže Divna koja nam je u razgovoru otkrila i planove za slavljenički koncert kojim će se obilježiti 25 godina djelovanja Lire.

“Bit će to jedna retrospektiva kojom ćemo publici predstaviti naš rad, a na koncertu ćemo imati i goste. Oršulice i Bunari su također nekadašnji članovi Lire tako da i oni imaju svoje mjesto na slavljeničkoj pozornici, a uz njih u planu je pozvati i nekoliko gostiju-zborova.”, otkriva nam Divna.

Inače, Lira svoje probe održava dva puta tjedno, utorkom i petkom u 19 h, kroz godinu održavaju svoje standardne koncerte kao što su božićni, uskršnji, na dane grada, na svečanim sjednicama, ljetne koncerte…, a uz muziciranje i pjevanje ne nedostaje im niti druženja. Često odlaze na izlete, organiziraju druženja, slave rođendane, vjenčanja, rođenja, a neizostavna su i druženja nakon proba.

“Lira nastoji biti kao jedna velika obitelj u kojoj svi vode računa jedni o drugima. Zbog toga se novi članovi, i mladi i oni malo manje mladi osjećaju dobrodošli”, zaključila je Divna.

djelomid1.jpg


Najnovije
 • Nedjeljno litretavanje po Vodicama: Nakon šetnje i kupanja na birališta
  Information
  Podijeli
  Information

  Nedjeljno litretavanje po Vodicama: Nakon šetnje i kupanja na birališta

  Information
Najčitanije
Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217
Slider
Oglasi
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close