22 Lis 2019
  2224

Tri sata predavanja i diskusija s građanima Vodicama nisu bila dovoljna: Zanimljive rasprave nastavile su se pred zgradom knjižnice još dugo nakon što je predavanje službeno završilo

Ocjeni sadržaj
(5 glasova)

Rijetke su prilike kad uživo možete poslušati što o nekim od najvažnijih pitanja koja si možete postaviti, primjerice o tome što smo, odakle dolazimo i kamo idemo, misli i zna netko od vrhunskih znanstvenika. A profesor Ivica Puljak je sasvim sigurno baš to. I to ne samo zbog činjenice da je 2012. godine sudjelovao u timu koji je u laboratoriju švicarskog CERN-a otkrio Higssov bozon.

Popularni fizičar i profesor sa splitskog Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje jučer je u Gradskoj knjižnici Vodice održao dva predavanja, prvo za djecu kojoj je pričao o svemiru, a nakon toga i za odrasle kojima je pokušao odgovoriti baš na pitanja s početka ovog teksta.

Djecu, koja su uživala u njegovom predavanju, upoznao je sa planetama, zvijezdama, crnim rupama i atomima, a starije sa spoznajama moderne znanosti o nastanku zemlje i života na njoj, ali isto tako i o poprilično pesimističnim predviđanjima što će se sa našom planetom desiti kroz nekoliko milijardi godina.

U svom predavanju profesor Puljak naglasio je da danas, unatoč medijskom bombardiranju negativnim vijestima, ipak živimo u svijetu koji nikad nije izgledao bolji. Po njemu, napredak je vidljiv u svakom segmentu ljudskog života, a tu je posebno istaknuo sve dulji životni vijek i sve manje broj onih koji žive u siromaštvu.

Nakon višesatnog predavanja dr.sc. Ivica Puljak odgovarao je na pitanja prisutnih u multimedijalnoj dvorani vodičke knjižnice. Naravno da je među pitanjima bilo i onih o odnosu religije i znanosti, a posebno su se ticala nastanka svijeta i života poslije smrti. Ugodna vodička listopadska večer omogućila je i nastavak zanimljivih rasprava pred zgradom knjižnice još dugo nakon što je predavanje službeno završilo.

Piše i foto: Ivica Bilan

djelomob1.jpg

Najnovije
 • Nedjeljno litretavanje: Stiže jesen, pred nama je promjenjivo vrijeme
  Information
  Podijeli
  Information

  Nedjeljno litretavanje: Stiže jesen, pred nama je promjenjivo vrijeme

  Information
Najčitanije
Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217
Slider
Oglasi
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close