02 Kol 2020
  2431

PAŠKINA "Vodiška ćakula": Barba Bepo i danas sanja svoja lita

Ocjeni sadržaj
(7 glasova)
Poslijednja izmjena dana Nedjelja, 02 Kolovoz 2020 22:35

PAŠKO ROKIĆ putopisac, prvićkih korijena, koji ljeta provodi u Vodicama za Infovodice pripremio je svoju drugu "Vodišku ćakulu" u kojoj govori o izumrloj vrsti „vodiškim  galebima“

Nema lipšega gušta nego se zaćakulati na rivi, jer vodiška riva je liti centar svita. Svašta tu prođe, ode i opet dođe, pa i ja tu često ferman čuti kakovu novitadu. Već godinama tu znam i našega Bepa, ovo je lito povida mi, osamdesetu godinu uvatija u guzicu i ne pridaje se. I dalje ćakulaje na rivi ka momak i ne nosi masku osin kad ide u dućan i Poštu. Nije ka KAROLINA, ali nikad nije volija maske a ni skrivati friže života da se ne vide na njegovu licu i tilu. Kaže mi u životu je ima dosta šjori i nikad nije volija kad su se ženske puno pituravale, a bilo je takih da su i od šminke znale izderati kožu na licu. Normalno u želji da se čim više svide svojim vodiškim "galebima".

      - E, moj sinko prije ti je bilo sve bolje. Živilo se dušom i tilom a ne ovo danas kad niko nikoga ne ferma ni za suvu šljivu. Ljubav na taj vražji internet samo se tipka a niko nikoga ne vidi u facu, onako blizu jedan na jedan. Ljubuju na internet danima, a onda kad se vidu uživo malo se probaju čapati i nakon toga više nikad se ne vide, idu dalje, a kud dalje ni oni sami ne znaju di ih nosi taj brzi život?  A ne ka ča je bilo  prije,  više je valjalo to veselje, divojku zagledati, prići joj pa je tek za godinu dan malo poljubit i malo čapat, onako pod ruku da ne vide čača i mater. A onda kada je počeja u nas taj turizam bilo je furešti na sve strane, a lipih ženskih koliko van duša oče, prisjeća se naš Bepo sa čežnjom svojih mladih dana i dodaje. 

      - Živilo se za lito, za te fureštkinje, čekalo ih se isprid Olimpije i Punte, udvaralo i fastalo.  Znalo se dešavati da ženske dolaze samo zbog naših lipotana koji bi onda cilu zimu divojkama pisali pisma po cilomu svitu. A ja san volija najviše naše divojke iz Zagreba, jer su mi bile nekako blizu i imale su svoj nivo. A onda sam ih cile godine moga lakše vidit nego te Njemice oli Engleškinje i Francuzice. Tako sam upozna  i svoju šjoru pravu Purgericu dok sam galebarija jedno lito ispod Punte, ona se pojavila na radaru i tako je sve počelo. Došla je žena mog života i odma sam je čapa, nisan ništa čeka. Bila je rasna Zagrepčanka ka Merlin Monro. I tako je ona ugasila vodiškog galeba ki je krepa, sića se Bepo svoje mladosti.

A na pitanje di su danas nestali nekadašnji vodiški galebi, Bepo pomalo zagrinta: 

- Kakvi galebi, nisu više oni već odavno u modi, zamrli su i umrli, krepali, iako su bili korisni za naš turizam. Koliki su se parovi zaljubili i tu dolazili na svoja litovanja. Svi su imali koristi. Naš bi svit zna u šali kazati da bi i danas Turistička zajednica trebala platiti "galebove" da lete, zabavljaju mlade fureštkinje, jer mnoge na more dolaze razočarane i same, a kad bi se ispred njih pojavija lipi Vodičanac pun komplimenata, oživile bi i stvar bi bila drugačija, nebi bilo depresije i anti depresiva. Bila bi dosta čaša vina i galebina fina... Ali sve je to bilo nekad, a danas... Danas se ritko zna desiti da se tako mladi spoje, nostalgično će vodiški Lero.

A kad se Bepo  još prisiti korone onda poludi. 

    - E, i to je kontra ljubavi. Da si bilo kaki fini "galeb" fureštu ovo lito nebi moga primiti u ruke zbog korone. Ne bije  se smija ni približit joj se , nego tek na metar i po, a možda i dva, ako ti nebi dozvolija tamo neki papak.  Ki bi to tek  moga izdržati. Kad to vidin možda je i bolje da sam ostarija, tek sad vidim da mladom svitu nije sve to lako izdržat!!! Bože budi im u pomoći!

Toliko moji dragi  sa lipe naše rive.

Živi mi i zdravi bili, lipo vas pozdravlja Vaš PAŠKO 

djelomob1.jpg

Najnovije
 • „Gužva“ na vodičkoj rivi danas je podsjećala na neka ranija vremena
  Information
  Podijeli
  Information

  „Gužva“ na vodičkoj rivi danas je podsjećala na neka ranija vremena

  Information
Najčitanije
Image is not available

Od 1988. godine brinemo za Vaš lijepši i zdraviji osmijeh!

Saznajte više

Image is not available

Uz timski rad naših dentalnih tehničara do vrhunskih rezultata

Image is not available

Od sad brinemo o njezi Vašeg lica i tijela uz kvalitetne kozmetičke brendove

Image is not available

Kao i make up-a za Vaše najvažnije trenutke!

Saznajte više

Image is not available

Nudimo uslugu smještaja u novouređenim apartmanima obitelji Nedoklan

Slider
Oglasi

Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close