27 Sij 2018
    783

Prijelomni čas: Maestralni Gary Oldman u lovu na Oscara

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Svi ljubitelji filmske umjetnosti vole ovo postblagdansko doba. Upravo tada mnoga filmska studija izbacuju filmove za koje smatraju da imaju legitimnu šansu biti nominirani za najprestižniju filmsku nagradu. Vođeni jednostavnom logikom da je najbolje tada izbaciti film jer je onda odmah na oku javnosti i i članovima Akademije koji su zaduženi za nominacije nego u neko drugo doba i tako možda pasti u lagani zaborav. Upravo zato mi gledatelji imamo slatke brige pri izboru filma za pogledati u kinu.


Među kandidatima za Oscara je i film "Darkest hour" (Prijelomni čas) sa šest nominacija među kojima su ona za najboljeg glavnog glumca i za najbolji film, a kojeg imate priliku pogledati i u našem kinu.

A upravo je maestralna izvedba fenomenalnog Garya Oldmana ono što nosi ovaj povijesni biografski film. Osobno sam veliko obožavatelj ovog glumačkog kameleona i smatram da je dosta podcijenjen u javnosti. Kada se povede razgovor o najboljim glumcima rijetko tko se sjeti čovjeka koji nam je na filmsko platno prenio, među ostalima, Sida Viciousa, grofa Drakulu, Drexla Spiveya (Prava romansa), Jean-Baptistea Zorga (Peti element) i meni omiljenu ulogu Normana Stansfielda u Leonu profesionalcu. Mlađi gledatelji ga pamte kao Siriusa Blacka u Harry Potter serijalu ili pak kao Jima Gordona u Nolanovoj Batman trilogiji.

Jednostavno briljantan glumac kojemu je uloga Winstona Churchilla u Prijelomnom času možda i kruna dosadašnje karijere koja ga gura u prvi red favorita na ovogodišnjoj dodjeli Oscara.

Prijelomni čas nas vraća u vrijeme Drugog svjetskog rata. Njemački ratni stroj nezaustavljivo melje sve pred sobom. U Velikoj Britaniji, koja je potpuno nespremna za sukob, na mjesto premijera dolazi Winston Churchil koji ima zadatak provesti Bitance kroz teško razdoblje pred njima. Film nam tako kroz svoj tijek pruža mogućnost da intimnije upoznamo Winstona Churchila kojeg svi znamo kao jednog od najznačajnijih političara 20. stoljeća. Ovako vidimo da je to čangrizav starac sa svojim mušicama koji nije omiljen među u političkim krugovima, a i na dvoru. Uporan, odlučan, ali i ranjiv.
Oldman je u potpunosti ušao u ulogu Churchilla. Promijenio je svoje držanje i govor ne odstupajući milimetra tokom cijelog filma. U izvrsnu šminku i prostetiku na momente u potpunosti zaboravite da na platnu ispred vas nije Winston već Gary. Vrhunski je prikazao psihološku težinu zadatka koji je tada bio stavljen pred Winstona Churchilla.

Zanimljivo je da se film bavi političkom stranom evakuacije savezničkih vojnika iz Dunkirka. Nakon što je Nolan prošle godine prikazao u svom filmu kako je tekla sama evakuacija, ovaj film se bavi svim političkim naporima, žrtvama i teškim odlukama koje su se morale donijeti da bi do same evakuacije došlo. Tako dobivamo potpunu sliku tog povijesnog događaja.

Film za sve ljubitelje povijesnih drama, pogotovo za ljubitelje tematike Drugog svjetskog rata. Svi ostali mogu slobodno odvojiti dva sata i uživati u maestralnoj glumačkoj izvedbi Garya Oldmana.

Vaša reakcija na temu
Super
Hahaha
Opa
Tužno
Ljut sam

djelomid1.jpg

Grgo Birin

Nije mi cilj glumiti nekoga filmskog kritičara i prodavati pamet, već u par jednostavnih rečenica približiti film i izdvojiti ono najbolje iz istoga. Najbitnije je da se mišljenja razlikuju i ono što se meni svidi ne mora vama i to je sasvim u redu

https://www.facebook.com/grgo.birin

Foto video vijesti

  1. Foto
  2. Video
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close