Izbori

Izbori (136)

Izbori 2013

Izbori 2013 (26)

Vijesti, novosti, fotografije i video zapisi vezani za lokalne izbore 2013. godine te izbore za EU parlament

16.04.2021. u 8.00 sati je u prostorijama SDP-a u Vodicama potpisan koalicijski sporazum između HSU-a Vodice i SDP-a Vodice. Jednoglasni stav obje gradske organizacije je pretočen u Sporazum o izbornoj suradnji sa usvojenim programskim smjernicama. HSU Vodice je prepoznao rad u gradskom vijeću kroz protekli period kandidata za gradonačelnika Marka Udovičića, te ga ovim sporazumom podržava u njegovoj kandidaturi.

Damir Pilipac vijećnik Općinskog vijeća Tribunj i kandidat HDZ-a za načelnika Općine Tribunj gostovao je u emisiji Carpe Diem TV Šibenik. S voditeljicom Lucijom Cvitan razgovarao je o dosadašnjem radu u političkom životu Općine Tribunj kojeg je počeo volontirajući dvije i pol godine, a bilo je i razgovora o mjerama za oporavak gospodarstva ako pobijede na izborima.

Damir Pilipac vijećnik Općinskog vijeća Tribunj i kandidat HDZ-a za načelnika Općine Tribunj gostovao je u jutarnjem programu Radio Ritma.

Rođen 1960. godine u Šibeniku, Damir Pilipac diplomirani je pravnik, sa preko 35 godina radnog staža u realnom sektoru i javnoj upravi. Kada je osnovana Općina Tribunj preko dvije godine do izbora bio je načelnik volonter bez plaće, a dva mandata je odradio kao profesionalac, ostavljajući bolje plaćeni posao.

Iako je prije četiri godine izgubio izbore na tadašnjim lokalnim izborima, nije izgubio obraz, iskustvo i znanje, a ni volju za stvaranjem boljeg života u Tribunju

- Moj moto je uvijek isti, ukoliko mislite da možete doprinijeti razvoju svoje zajednice počnite se baviti politikom je stvari se ne mogu promijeniti razgovorom u kući, na ulici ili u kafiću. – rekao je Pilipac te se osvrnuo početak osnivanja općine Tribunj 2003. godine kada praktično nije bilo ništa i kada je bez radnog prostora zajedno sa svojim suradnicima krenuo iz nule.

Prvo su izgradili centralni parking sa 260 parkirnih mjesta, radili su i uređivali sve ono za što nisu imali gotove projekte, uređenje groblja, ulica i prometnica, poljskih puteva i izrađivali su Prostorno plansku dokumentaciju. Vremenom su počeli raditi na kapitalnim projektima.

- Zajedno s Gradom Vodicama krenuli smo u izgradnju kanalizacijske mreže, gdje smo napravili gotovo osam kilometara vodovodnih instalacija i magistralni vod od Sovlja do Tribunja. Osnovali smo Mjesno poduzeće koje je bilo nosilac komunalnog uređenja. Asfaltirano je gotovo 40 tisuća metara asfaltnih površina kroz puteve kuda je prošla kanalizacijska infrastruktura. U prvoj godini osnovali smo dječji vrtić zajedno s privatnim vrtićem Žižula. Iako je dugo trajalo, dosta smo terena uspjeli upisati vlasništvo na Općinu Tribunju s čime se otvaraju mogućnosti da se u narednom periodu radi Sportska dvorana i da se zaokruži cjelina s obrazovnim centrom – objašnjava Pilipac

Pilipac se osvrnuo i na sadašnju vlast u Općini Tribunj

- Sadašnja vlast radila je najbolje što je znala, a mene osobno veseli što su nastavljeni svi programi što smo mi započeli, kao što je gradnja vrtića, izgradnja šetnice Luna – Zamalin te nastavak izgradnje šetnice od Zamalina do Sovlja. Mislim da bi vladajući trebali objasniti narodu zašto se baš rade naši započeti projekti za koje smo ishodili građevinsku dokumentaciju, ishodili akte o građenju. Jednostavno, zato što u četiri godine nema se vremena napraviti kvalitetne projekte, za njih osigurati sredstva. Samo pogledajte naš proračun iz 2017. godine, pogledate zapisnik o primopredaji vlasti i razvojni program Općine Tribunj do 2021. godine koji i dan danas stoji na službenim stranicama Općine Tribunj pa će vam biti sve jasno. – rekao je Pilipac

Izborna poruka za kraj

- Svoj program ubrzo ćemo predstaviti, a čim dođemo na vlast, donijeti ćemo nove mjere gospodarskog oporavka, smanjiti porezna davanja gospodarstvu i stanovništvu osobito u ovo vrijeme pandemije. Pokušat ćemo stvarat uvjete za proširenje gospodarske aktivnosti, izradit ćemo novu prostorno plansku dokumentaciju, jer na žalost u zadnje četiri godine novi prostorni plan još nije donesen. Nastavit ćemo na aktivnostima završetka sekundarne kanalizacijske mreže – rekao je Pilipac i izrazio zabrinutost što je sadašnja vlast podigla kredit od 7,5 milijuna kuna za izgradnju vrtića iako za to nije bilo opravdane osnove, a on je veliki teret za Općinski proračun

Mještanke i mještani Tribunja poslat će snažnu poruku s time što će mene i moj tim izabrati na sljedećim lokalnim izborima, jer mi smo garancija da će sve što je u našem programu biti i ostvareno. – zaključio je na kraju Damir Pilipac

Sponzorirano

Kao i na razini cijele Hrvatske na održanim izborima za deseti saziv hrvatskog Sabora uvjerljivu pobjedu što se tiče glasova građana Vodica odnio je HDZ.

Ivica Ledenko drugi na listi Mosta Nezavisnih lista u IX izbornoj jedinici

'Izađite na izbore i 5. srpnja glasajte za ljude koji jamče sigurnost Vama i Vašoj djeci', poručuje naša bivša gradonačelnica i saborska zastupnica Branka Juričev-Martinčev koja je i na ovim parlamentarnim izborima na listi HDZ-a u 9. izbornoj jedinici pod rednim brojem 9. Protekle četiri godine koristila je svaku priliku kako bi za svoj grad i županiju napravila više na nacionalnoj razini, a u intervjuu donosimo koji su to potezi na koje je najponosnija.

Igor Friedrich rođen je 1976. godine u Virovitici, a od 2004. živi u Vodicama. Sretno oženjen te ponosni otac četiri sina. Diplomirao je na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu. Ravnatelj je Ekonomske škole Šibenik gdje je prethodno radio kao vjeroučitelj. 

Dipl. ing. telekomunikacija i ing. industrijske elektronike Ivica Ledenko je oženjen otac dvoje djece zaposlen kao manager u kompaniji sa preko 3500 zaposlenih. Nekad aktivan NK Vodicama, a danas predsjednik Boćarskog kluba bavi se pčelarstvom sa tridesetak pčelinjih zajednica, a pomalo i  maslinarstvom… 

„Želim zahvaliti svim građanima Šibensko-kninske županije što su podržali naše programe i naše kandidate. Isto tako još jednom zahvaljujem i kandidatima drugih stranaka koje su sudjelovale u ovoj kampanji jer smo se sučeljavali programima. Iz rezultata Gorana Pauka i Željka Burića vidimo da smo stvari dobro posložili, bili uvjerljivi, imali najbolji program i najbolje ljude. Imamo najbolji rezultat u Republici Hrvatskoj i on nas obvezuje na odgovornost u provedbi svega obećanoga. S ovim ljudima možemo biti spremni za sve ono što budućnost nosi u cilju boljitka života građana Šibensko-kninske županije.", kazao je predsjednik Županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Šibensko-kninske županije, Nediljko Dujić danas na konferenciji za tisak održanoj u prostorijama stranke.

Kandidat grupe birača Marko Grubelić novi je načelnik Općine Tribunj. U drugom krugu osvojio je 52,31 posto, a dugogodišnji HDZ-ov načelnik Damir Pilipac dobio je 45,69 posto.

Stranica 1 od 10
Najnovije
  • Information
    Podijeli

    Uskrs u Vodicama

    Information
Najčitanije
Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217
Slider
Oglasi
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close