05 Velj 2015
  3248

Zbog bakterija, DM i Biovega povlače ove proizvode s našeg tržišta

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)
Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 05 Veljača 2015 15:16
Zbog bakterija, DM i Biovega povlače ove proizvode s našeg tržišta Foto: Ilustracija

Zbog prisutnosti salmonele u pojedinim serijama proizvoda s hrvatskog se tržišta povlače Alnaturina "Tahini pasta od sezama", uvoznika dm-drogerie markt, te Rapunzelova "Tahini krema od sezama", uvoznika Biovega, izvijestilo je Ministarstvo poljoprivrede na svojim internet stranicama.

 

Kako se navodi, riječ je o Alnatura "Tahini pasti od sezama" u staklenci od 250 grama (svi rokovi trajanja) i Rapunzel "Tahini kremi od sezama" u staklenkama od 500 g i 250 g (svi rokovi trajanja).

Za te je proizvode putem HR RASFF sustava zaprimljena obavijest iz Europske komisije o nalazu bakterija iz roda Salmonella (prisutnost u 25 g) u tahini pasti od sezama njemačkog proizvođača Rapunzel Naturkost.

Pretragama je utvrđena prisutnost bakterija iz roda Salmonella u pojedinim serijama proizvoda.

Iako na tržište Hrvatske nisu plasirane nesukladne serije proizvoda, proizvođač je iz preventivnih razloga započeo povlačenje i opozvao sve proizvode u staklenkama, navode iz Ministarstva.

Proizvod je na hrvatsko tržište distribuiran pod nazivima robnih marki Alnatura i Rapunzel preko distributera dm drogerie markt d.o.o. (za proizvod Alnatura) i tvrtke Biovega (za proizvod Rapunzel).

Sanitarna inspekcija Ministarstva zdravlja provela je službene kontrole te utvrdila da su tvrtke dm-drogerie markt i Biovega po zaprimljenim obavijestima započele povlačenje i opoziv tih proizvoda, navodi se u objavi Ministarstva.

Tvrtke dm Hrvatska i Biovega na svojim su internet stranicama također izvijestile o povlačenju tih proizvoda s hrvatskog tržišta.

Tako iz dm Hrvatska navode da su u srijedu, 28. siječnja temeljem obavijesti proizvođača iz prodavaonica povukli sve staklenke proizvoda Alnatura "Tahini pasta od sezama", u kojoj je, kako navode, redovnom kontrolom kvalitete, proizvođač utvrdio prisutnost bakterije salmonele.

Iz Biovege su izvjestili da s tržišta povlače proizvode njemačkog proizvođača Rapunzel Naturkost, a nakon što je u međunarodnom sustavu Brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (RASFF) izdana obavijest o povlačenju "Tahini paste od sezama" njemačkog proizvođača zbog prisutnosti bakterije salmonele iznad dozvoljenih vrijednosti.

Bez obzira što se na tim stranicama ne navodi proizvođač spornog proizvoda, u suradnji s našom Sanitarnom inspekcijom koja je izašla na uvid, odlučili smo preventivno povući sve rokove trajanja tahini paste (smeđe), njemačkog Rapunzela, te su proizvodi poslani na analizu u laboratorij, navode iz Biovege.

Iz dm-a i Biovege mole kupce da provjere da li su kupili Alnaturinu ili Rapunzelovu tahini pastu/kremu od sezama te da proizvod vrate u najbližu dm, odnosno bio&bio ili specijaliziranu trgovinu gdje su proizvod kupili, a gdje će im biti osiguran povrat novca ili zamjenski proizvod.

Izvor: http://www.poslovni.hr/hrvatska/zbog-bakterija-dm-i-biovega-povlace-ove-proizvode-s-naseg-trzista-289467?utm_source=Facebook&utm_medium=Status&utm_content=289467&utm_campaign=FB+page+statusi

djelomob1.jpg

Najnovije
 • Ništa od snijega za vikend: 'Zima se predomislila'
  Information
  Podijeli
  Information

  Ništa od snijega za vikend: 'Zima se predomislila'

  Information
Najčitanije

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Slider
Oglasi
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close