Siječanj 07, 2022 1175

Škola počinje u ponedjeljak - svi učenici od 5. razreda nadalje za vrijeme nastave nose maske

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs rekao je da nastava počinje u ponedjeljak, 10. siječnja, uz mjere koje su i dosad bile na snazi. - piše HRT

 

- Škola počinje u ponedjeljak, kako je i predviđeno, kazao je Radovan Fuchs.

Naglasio je da je na najmanju moguću mjeru smanjena online nastava, koja je nužna, ali ima i negativnih strana.

- To nije sretno rješenje za obrazovanje, uzevši u obzir negativne posljedice koju izoliranost uzrokuje na razvoj djece, kazao je.

Dodao je da se odluke o eventualnom prelasku na online nastavu donose na regionalnoj, lokalnoj razini, u suradnji s Ministarstvom. 

- Nemamo najavu od nijedne županije da se o tome razmišlja, moguće je ispadanje nekih od škola zbog mikroepidemiološke situacije u školi, zbog problema oko osoblja, pa se nastava ne može organizirati. 
Do ovog trenutka imamo saznanja o jednoj školi koja će u jednom manjem mjestu prijeći na online zbog epidemiološke situacije u tom mjestu, to je jedna mala škola s malo osoblja, ispada da su svi pozitivni, rekao je Fuchs ne navodeći o kojem se mjestu radi.

I dalje ostaju mjere kao dosad - svi učenici od 5. razreda nadalje za vrijeme nastave nose maske, bez obzira na razmak među učenicima. Djeca od 1. do 4. razreda ostaju u “balončićima”, uz izuzetke kad se ne može drugačije organizirati čuvanje djece i produžena nastava.

Rekao je da je procijepljenost u obrazovnom sustavu bitno bolja, prosjek je oko 71%.

- U znanstvenim institutima je gotovo 90%, visokoobrazovnom sustavu 84%-85%, srednjoškolskom sustavu 70,3%, a u osnovnoškolskom oko 70%, rekao je Fuchs.

Vaša reakcija na članak
djelomob1.jpg