Siječanj 04, 2022 1191

Od početka nove godine možete birati koju vrstu COVID potvrde želite, bilo da je riječ o potvrdi o preboljenju, testiranju ili cijepljenju

Od početka nove godine možete birati koju vrstu COVID potvrde želite, bilo da je riječ o potvrdi o preboljenju, testiranju ili cijepljenju snimka zaslona
Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Agencija za komercijalnu djelatnost (AKD) izvijestila je u utorak da od 1. siječnja korisnici hrvatskog sustava, među prvima u Europskoj uniji, mogu sami izabrati vrstu covid potvrde, bilo da je riječ o potvrdi o preboljenju, testiranju ili cijepljenju.

Kako bi odgovorili na zahtjeve korisnika sustav EU digitalnih COVID potvrda u RH od 1. siječnja 2022. godine omogućava odabir preuzimanja željene vrste potvrde, bilo da je riječ o potvrdi o preboljenju, testiranju ili cijepljenju, navodi se u priopćenju.

Osobama koje imaju osnovu za više vrsta potvrda sustav je do sada nudio potvrdu koja je najpovoljnija za njih, odnosno, onu koja traje najduže.

Ipak, ističe se u priopćenju, s obzirom na sve češće zahtjeve za potvrdama o testiranju pojedinih država članica, unatoč postojećim potvrdama o cijepljenu ili preboljenju, AKD je omogućio korisnicima samostalni izbor i preuzimanje željenih potvrda.

Rizk Casino Bonus

Kao i ranije građani svoje potvrde mogu preuzeti kroz sustav e-Građani ili na lokacijama na kojima se izdaju potvrde.

Podsjeća se da sustav za izdavanje EU covid potvrda nema ograničenje u broju važećih potvrda koje je moguće preuzeti.

AKD navodi kako prati propise koji reguliraju izdavanje EU digitalnih COVID potvrda i promptno implementira sva nova pravila te istodobno osluškuje potrebe i komentare korisnika kako bi im osigurali jednostavnije korištenje. S ciljem osiguravanja što boljeg korisničkog iskustva kontinuirano se nadograđuje i mobilna aplikacije CovidGO.
 

Vaša reakcija na članak
djelomob1.jpg