Rujan 20, 2021 1515 HRT

Unatoč "Crvenom", na šibenskom području odlična posezona

Unatoč "Crvenom", na šibenskom području odlična posezona arhiva
Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Za razliku od prošle godine, to što je Hrvatska u crvenom na europskoj COVID karti, nije utjecalo na turističke rezervacije na šibenskom području. Upravo suprotno, nema otkazivanja - svakim danom pristižu nove. Nakon odlične sezone - čini se slijedi i uspješna posezona.

Ekipa HRT-a napravila je reportažu na našem području

Kad si u Dalmaciji, kupuj na dalmatinskoj tržnici. Drže se toga i vodički turisti.

- Odlično nam je, ovdje sam već treći put ove godine - kako i ne bih kad tu sve volim: ljude, klimu, ugođaj, meni idealno mjesto za odmor, rekla je turistica iz Njemačke Grace.

A neki ni pod koju cijenu ne odustaju od svojega idealnog odmora.

- Rezervirali smo odmor na brodu još prije pandemije, nekoliko je puta sve bilo odgođeno, ali nismo htjeli odustati i sada smo ovdje. I presretni smo zbog toga što je vrijeme bolje nego u Rusiji, ima mnogo turista i lijepo je vidjeti da se turistička Europa oporavlja u ovoj pandemiji, dodala je turistica iz Rusije Kasia.

Posezonski turistički oporavak iznenadio je mnoge.

- U usporedbi s 2019. bilježimo porast najava individualnih rezervacija za ovu sezonu. Zanimljiva je informacija da smo 2019. imali veći broj otkaza rezervacija nego ove sezone, rekla je voditeljica prodaje hotela Katarina Božić Fuštin.

- Najnormalnije se dalje bukira, i kraj rujna i listopad, što na primjer, do sada nikad prije nije bila situacija. Tako da se događa nešto nevjerojatno i ono što Hrvatska zaslužuje, naglasila je vlasnica agencije za najam kuća za odmor Ankica Ćaleta.

Jer pokazalo se, mnogima je ona omiljeno posezonsko odredište.

- Primamo rezervacije za listopad, i za studeni smo čak primili rezervacije, tako da što se tiče bookinga - booking je jako dobar, istaknuo je voditelj objekta Marijan Kvesić.

- Jedino što je malo obujam manji nego u odnosu na nekakvu špicu sezone, međutim rujan je uistinu jedno vrlo pozitivno iznenađenje gdje se mi brojkama približavamo rujnu 2019., poručila je direktorica TZ-a Šibensko-kninske županije Željana Šikić.

Najbolju popunjenost bilježe kapaciteti s dodatnim sadržajima - bez obzira na to je li riječ o obiteljskom smještaju ili hotelima.

- Hidromasažna kada, sauna, postoji teretana, grijani bazen - tako da je to odlično za posezonu, kazao je Kvesić.

I pokazatelj da samo kvalitetnom ponudom možemo privući goste i u onom dijelu godine kada kupališni turizam postaje samo uspomena s ljetovanja.

 

djelomob1.jpg