Rujan 17, 2021 1447

Stiže 300.000 doza novog proteinskog cjepiva

Ilustracija Ilustracija Pixabay
Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak na press konferenciji Stožera najavio je nabavu novog proteinskog cjepiva.

Ministar Vili Beroš je naglasio kako još uvijek učimo – razvijamo i nove tehnologije i nove lijekove.

“Struka je ta koja je jasnije artikulirala da moramo proširiti dijapazon. Riječ je o drugačijoj vrsti cjepiva. Pitanje je što će praksa pokazati, to su proteinska cjepiva.”

“Što se tiče cjepiva, naručili smo manju količinu, oko 300.000 doza, da vidimo kako će se pokazati u praksi. Dosad smo imali vektorska i mRNA cjepiva, ovo je proteinsko, najavljuje se da će biti jako učinkovito. Dosta je jeftinje od mRNA. Kad se bude evaluiralo od strane EMA-e, znat ćemo više. Vidjet ćemo kako će stvari teći i kako će reagirati na viruse. Druge zemlje su isto naručile, najveće količine je naručila Njemačka”, rekao je Capak.

Kaže da nemamo cjepivo kojem uskoro istječe rok trajanja te da ugovor s AstraZenecom nećemo obnavljati kao ni druge zemlje EU-a.

Rizk Casino Bonus

“Još ne znamo puno detalja o novom cjepivu, ali najavljeno je da je to cjepivo s iznimno niskom razinom nuspojava”, kazao je Capak.

Cijeli izvještaj s pressice Stožera možete pronaći OVDJE.

Izvor: N1

Vaša reakcija na članak
Poslijednja izmjena dana Petak, 17 Rujan 2021 12:41
djelomob1.jpg