Siječanj 12, 2021 933

Ministar obrazovanja Radovan Fuchs na konferenciju za novinare: Većina učenika ne ide u školu

Ministar obrazovanja Radovan Fuchs na konferenciju za novinare: Većina učenika ne ide u školu Pixabay
Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

MINISTAR obrazovanja Radovan Fuchs drži konferenciju za novinare na kojoj će obavijestiti javnost o modelu nastave na početku drugog polugodišta. - piše portal Index.hr

"Na Nacionalnom stožeru smo iskomunicirali ono za početak nastave. Generalni stav je da nastava za učenike do 4. razreda počinje licem u lice, dakle oni idu u školu, kao i učenici 4. razreda srednjih škola iz potreba bolje pripreme državne mature koja se na cijelom teritoriju Hrvatske provodi u isto vrijeme, kako ne bi bilo hendikepiranih u smislu stjecanja znanja", rekao je Fuchs dodajući da će završni razredi ići po pojačanim epidemiološkim mjerama. 

"Završni razredi srednjih škola će ići po pojačanim mjerama, moći će se osigurati distanca. Od prvog do trećeg će ići online. S time mislimo da smo itekako smanjili moguće širenje epidemije i da početkom polugodišta nećemo narušiti optimističke trendove u incidenciji novozaraženih. Vjerujem da će svi uskoro biti u školama, zbog opreza idemo s ovakvim pristupom", rekao je.

"Što se tiče Sisačko-moslavačke županije, odnosno onog dijela koji je stradao u potresu, još uvijek razgovaramo s lokalnim tijelima je li moguće izvoditi nastavu na ovaj način ili će biti potrebno u nekim školama osigurati odgodu početka nastave. Nema razloga da u ostalim školama gdje nije zahvaćeno ovom katastrofom škola ne krene kao u ostalom području Republike Hrvatske", rekao je Fuchs i rekao da će prvi ili drugi dan biti održana protupotresna vježba.

Ponovio je kako učenici četvrtih razreda srednje škole već od ponedjeljka fizički idu u školu da bi se državna matura normalno provela. 

Kada bi se svi učenici mogli vratiti u škole?

"Morao bih baciti grah da znam kako će se razvijati epidemiološka situacija, ali nadam se vrlo brzo. To će biti sigurno jedna od prvih mjera koje će se popuštati", kazao je ministar obrazovanja Radovan Fuchs.

djelomob1.jpg