Grad Baner čestitka
24 Tra 2020 HRT Pixabay
  1473

Nedjeljom će raditi samo kiosci, pekarnice i trgovine na benzinskim postajama

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)
0

Potpredsjednik Vlade Davor Božinović danas je na konferenciji za medije Stožera civilne zaštite iznio detalje o prvoj fazi popuštanja zaštitnih mjera koja kreće u ponedjeljak. - piše HRT

 

Radno vrijeme trgovina tako se vraća na ono prije proglašenja epidemije - uz nekoliko iznimki. Trgovine koje imaju radno vrijeme dulje od 10 sati moraju raditi dvokratno, uz najmanje jedan sat pauze za dezinfekciju i čišćenje. Nedjeljom će raditi samo kiosci, pekarnice i trgovine na benzinskim postajama.

Božinović je rekao da će u trgovačkim centrima i dalje raditi dućani koji su i dosad prodavali prehrambenu i higijensku robu.

Radit će uslužne djelatnosti poput postolara, krojača i turističkih agencija, ali zasad ne one koje ostvaruju bliski kontakt s klijentima.

Među ostalim omogućava se i prodaja meda, pčelinjih proizvoda i konzumnih jaja na klupama na tržnicama.

Vjerska okupljanja omogućuju se od 2. svibnja. Među ostalim uvodi se javni gradski i prigradski prijevoz.

- Sve ovo se omogućava uz pridržavanje svih protuepidemijskih mjera, ali i posebnih mjera i uputa za pojedinu djelatnost ili aktivnost koje će biti objavljene i na stranicama HZJZ-a, ali i Stožera civilne zaštite, rekao je Božinović.

Govoreći o mogućnosti dopuštanja prodaje tekstila ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak je rekao da dosad nije zabilježen prijenos koronavirusne infekcije putem tekstila. Epidemiološka struka je odlučila da će postaviti određene preporuke i ograničenja - da se gdje god je to moguće roba ne isprobava na licu mjesta, nego da se kupi veličina koja odgovara ili da se nosi zapakirana kući pa da se, ako ne odgovara, može u određenom roku vratiti natrag.

- To se posebno odnosi na one vrste tekstila koje se oblače preko glave jer je tu rizik da se ostave kapljice s koronavirusom na takvom objektu isprobavanja najveći, rekao je Capak.

Kako virus ne može dugo preživjeti izvan žive stanice, preporuka je da se roba koja je isprobana ili se vrati nakon što je kod kuće isprobana stavi na pet dana u za to posebno predviđen prostor gdje se očekuje da će u tih pet dana, ako je i bilo virusa, taj virus uginuti, dodao je Capak.

Capak je rekao da će mjere biti objavljene vrlo brzo nakon konferencije.

Što se autoškola tiče, to će se pitanje razmotriti, rekao je Božinović, dodavši da se za to i druge stvari može donijeti posebna odluka.

Capak je rekao da su razgovarali i o rekreacijskom sportu i teretanama, ali da je jedan od jako bitnih elemenata popuštanja mjera faznost - da se ne dopusti odjednom sve, odnosno previše toga.

- Zasad smo se odlučili za vrhunski sport, rekao je Capak. Ako sve bude povoljno, i rekreacijski sport i teretane će doći na red, dodao je. - prenosi HRT

 

   

djelomid1.jpg

Danzahvalnostilec.jpg


Gradsko poduzeće baner
Najnovije
 • Broj turista raste iz dana: Pogledajte kako danas izgledaju vodičke plaže
  Information
  Podijeli
  Information

  Broj turista raste iz dana: Pogledajte kako danas izgledaju vodičke plaže

  Information
Najčitanije
Image is not available

Od 1988. godine brinemo za Vaš lijepši i zdraviji osmijeh!

Saznajte više

Image is not available

Uz timski rad naših dentalnih tehničara do vrhunskih rezultata

Image is not available

Od sad brinemo o njezi Vašeg lica i tijela uz kvalitetne kozmetičke brendove

Image is not available

Kao i make up-a za Vaše najvažnije trenutke!

Saznajte više

Image is not available

Nudimo uslugu smještaja u novouređenim apartmanima obitelji Nedoklan

Slider
Oglasi
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close