Proslavljen blagdan Velike Gospe u Stankovcima

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)
0
Poslijednja izmjena dana Petak, 16 Kolovoz 2019 10:59

U Stankovcima, 15. Kolovoza 2019.g. svečano je proslavljena zaštitnica župe Blažena Djevica Marija na nebo Uznesena, Velika Gospa. Svečano misno slavlje u nazočnosti brojnih mještana i hodočasnika iz drugih župa, predvodio je fra Joško Kodžoman .

U koncelebraciji su sudjelovali fra Marko Nimac, fra Mirko Klarić, fra Petar Teskera i fra Božo Čurčija.
Slavlje je započelo svečanom procesijom u kojoj su vjernici obučeni u narodne nošnje nosili kip Velike Gospe.
Pjevanje na središnjem slavlju animirao je veliki mješoviti župni zbor, koji su predivno pjevali pučku misu na starodrevni način, pod ravnanjem časne sestre Ljiljane Radaš.

- Mi smo se okupili u vjeri da u našoj Gospi danas imamo snažan oslonac i nepresušni izvor milosti i pomoći. Tu smo jer tražimo Gospinu blizinu , jer znamo gdje je Marija tu je i Bog .Ona je mjesto njegove nazočnosti i mjesto gdje Bog prebiva. Dok prolazimo kroz kušnje naših ljudskih i zemaljskih zabluda, molimo : draga naša Gospe , daj nam svima koji blagujemo kruh s neba, da po snazi Božje riječi gradimo drugačji svijet, drugačije odnose da držimo do osobne časti i dostojanstva svakog čovjeka. Zagovor i zaštita naše nebeske Majke, braćo i sestre, neka prati sve nas ovdje okupljene, cijeli naš narod, posebno u njemu ono najpotrebnije i najslabije. Nek nam i ovogodišnja svečana proslava Marijina Uznesenja u nebo, donese svima obilje božjeg blagoslova, zdravlja ,sreće, mira, novu životnu nadu , vjeru u mogućnost duhovne , moralne, demografske i gospodarske obnove, našeg naroda i Domovine – rekao je u nadahnutoj propvjedi fra Joško Kodžoman
Župna crkva Uznesenja Marijina u Stankovcima izgrađena je uz pomoć Zakladnog fonda 1885.g. na mjestu stare koja je porušena. Crkva je posvećena 1906.g. Danas župu čine sela: Stankovci, Budak ,Crljenik, Velim, Bila Vlaka i Putičanje.
Na kraju misnog slavlja župnik fra Marko Nimac zahvalio se fra Jošku Kodžomanu na predivnoj propovijedi ,braći svećenicima i svim nazočnim vjernicima što su uveličali veliko slavlje svetkovine Velike Gospe . Nakon misnog slavlja, cijeli vjernički puk iz duše je zapjevao himnu svoj zaštitnici “ Zdravo Djevo kraljice Hrvata “ a slavlje se nastavilo uz obiteljski blagdanski stol.
Tekst i foto : Marko Ledenko-Mane

djelomid1.jpg


Najnovije
 • Nedjeljno litretavanje po Vodicama: Nakon šetnje i kupanja na birališta
  Information
  Podijeli
  Information

  Nedjeljno litretavanje po Vodicama: Nakon šetnje i kupanja na birališta

  Information
Najčitanije
Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217
Slider
Oglasi
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close