×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/infovodi/public_html/images/sig/tijelovo2010
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/sig/tijelovo2010
Lipanj 03, 2010 2340

Slavili smo divote Tijelova

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

tijelovo2010-5I naša Vodička župna zajednica pridružila se svim katoličkim vjernicima diljem svijeta u proslavi svetkovina Tijela i Krvi Kristove - Tijelova.

Već od jutra zauzeti vjernici pripravljali su stolove - oltare za dvije postaje procesije: kod bunara i u parku; ministranti su dupkom ispunili sakristiju želeći po svaku cijenu dobiti neku od službi u procesiji; uskoro su stigle i naše prvopričesnice još u odjeku raspoloženja slavlja Prve pričesti; dođoše i naši stariji vjeroučenici, krizmanici, pa žudiji i toliki vjerni narod...


I misno je slavlje moglo početi. Izmjenjivalo se skladna pjesma, služba Riječi, Župnikova jezgrovita i značajna propovijed o ljudskom životu kao „biti na putu", o potrebi putnika za hranom, za pićem i za okrjepom. Zato smo usrdno molili s cijelom Crkvom:

"Silni Bože, što nam jesti
na zemaljskoj daješ cesti:
među svece ti nas smjesti
u nebu kod stola svog."

Nakon misnog slavlja uslijedila je procesija urešena bogatim koloritom: Župni barjak, barjak Bratovštine Gospe od Karmela, Srca Isusova, Prvopričesnički, a onda i novina: Krizmanički barjak.

Zahvaljujući trudu i vještim rukama gđe Jelke Srdarev kojoj je vjeroučiteljica tek usput pripomenula želju kako svoju, tako i krizmanika, da bi imali svoj barjak, isti je ubrzo osvanuo u svoj svojoj ljepoti i jednostavnosti, a naš Jole izradio mu je i prikladan nosač. Naši krizmanici, i nešto mlađi sedmaši, njih oko 70-tak, ponosno su koračali pod svojom zastavom.
Druga postaja bila je u parku, gdje smo nastavili pobožnu molitvu i pjesmu, a mnogi su pod hladnom drveća malo i odahnuli. Produžismo do župne crkve gdje je procesija završila, a potom ponijesmo svojim kućama radost svetog slavlja.

Još jednom javno posvjedočismo svoju vjeru u Gospodina koji je ostao s nama kao naš prijatelj i brat u Presvetom oltarskom sakramentu.

www.zupa-vodice.hr

{gallery}tijelovo2010{/gallery}

 

Poslijednja izmjena dana Petak, 16 Svi 2014 21:05
djelomob1.jpg