Ožujak 10, 2021 1833 Šibenski portal

Produljenje mjera za poduzetnike: ‘Grad će se odreći prihoda od oko 1,2 milijuna kuna‘, ukida se prirez poreza na dohodak od šest posto

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

Gradsko vijeća Vodica na današnjoj 26. sjednici Gradskog vijeća odlučilo o produljenju mjera potpore gospodarstvu tijekom korona-krize te o ukidanju prireza.

– Odlučili smo produljiti mjere jer u ovom trenutku nitko ne zna što nas čeka od ove turističke sezone. Ljudima je to bitno za pripremu sezone i moramo im poslati jasnu poruku da mislimo na njih. Mjere produljujemo do 31. srpnja, odnosno dok ne vidimo da je turistička sezona krenula u nekom normalnom pravcu. Na jesen bi razmotrili te odluke ovisno o situaciji, odnosno nova gradska vlast će nakon izbora preuzeti i tu obavezu. Odlučili smo također svim građanima izići u susret ukidanjem prireza poreza na dohodak koji se do sada obračunavao po stopi od šest posto. Grad se time odriče prihoda od oko 1,2 milijuna kuna koliko se od prireza uprihodovalo u godini prije Covida-19 – kazao je Stipe Bosotin, zamjenik gradonačelnice Vodica jučer za Šibenski portal

Do 31. srpnja tako će se produljiti isplata potpora male vrijednosti za obveznike poreza na potrošnju koji obavljaju gospodarsku djelatnost u iznosu 50 posto ostvarenog poreza na potrošnju za mjesece siječanj, veljaču, ožujak, travanj, svibanj i lipanj 2021. godine.

Za obveznike komunalne naknade koji obavljaju gospodarsku djelatnost produljuje se do kraja srpnja potpora u visini 50 posto iznosa komunalne naknade za mjesece siječanj, veljaču, ožujak, travanj, svibanj i lipanj 2021. godine utvrđenog Rješenjem o utvrđivanju komunalne naknade, isključivo za obveznike kojima se komunalna naknada utvrđuje za svih 12 mjeseci.

 

Obrtima i trgovačkim društvima koji obavljaju gospodarsku djelatnost na području Grada Vodica, a kojima se porez na korištenje javnih površina na području Grada Vodica utvrđuje za svih 12 mjeseci, produljuje se potpora u obliku refundiranja/isplate 30 posto godišnjeg iznosa poreza na korištenje javnih površina utvrđenog izdanim Rješenjem o razrezu poreza za 2021. godinu.

Poslijednja izmjena dana Srijeda, 10 Ožujak 2021 10:32
djelomob1.jpg