14 Srp 2020
  3264

Donesene II izmjene i dopune Urbanističkog plana uređenja naselja Vodice i Srima

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)
0

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća donesena je II izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja naselja Vodice i Srima

Na ovim II izmjenama i dopunama Urbanističkog plana uređenja naselja Vodice i Srima zabranjena je izgradnja apart hotela u svrhu sprječavanja malverzacija pri gradnji u prostoru prekomjerne gradnje apartmana, te usklađeni uvjeti gradnje ostalih ugostiteljsko-turističkih građevina.

Također, stvoreni su uvjeti za izgradnju sportske dvorane na području Račica.

Kako urbanistički plan uređenja može biti jedino stroži od prostornog plana uređenja lokalne razine, u smislu rasterećenja prostora u dijelu mješovitih namjena (oznake M) unutar kontaktnog područja povijesne graditeljske cjeline načina i uvjeta gradnje (oznake 1.1) dozvoljava se samo rekonstrukcija obiteljskih građevina, po dosadašnjim urbanim pravilima, a za novu gradnju obiteljskih građevina u istom kontaktnom području povijesne graditeljske cjeline primjenjuju se odredbe načina i uvjeta gradnje (oznake 1.2). 

Dijelovi mješovitih namjena (oznake M) i načina i uvjeta gradnje (oznake 1.4.), uređeni su novim urbanim pravilima (oznake 1.4.a) na kojem području je propisana jedna etaža manje, a za mješovitu namjenu (oznake M) i načina i uvjeta gradnje (oznake 1.6.) Vmax je povećana sa 4,5 na 6,0 metara.

Urbana pravila za izgradnju višestambenih građevina unutar mješovite namjene (oznake M) i načina i uvjeta gradnje (oznaka 1.2. i 1.3.) promijenjeni su u smislu smanjivanja dozvoljene visine za  jednu etažu.

Ovim Planom smanjena je max.  visina na 7,00 m (visina vijenca), a za rekonstrukciju postojećih građevina i u slučaju kada drugi uvjeti izgradnje nisu u skladu s propisanim odredbama.

Širina uličnih koridora u nedovršenim dijelovima naselja koji nisu definirani u grafičkom dijelu plana ne mogu biti uži od 6,0 m, isto su korigirani dijelovi koridora prometnica.

Plan je ujedno i usklađen s planovima višeg reda, novelama pozitivnih propisa te zahtjevima i mišljenjima tijela i osoba.
    

djelomob1.jpg

Najnovije
 • KLIKOM PO VODICAMA I SRIMI: Pogledajte kako naši mještani uživaju u šetnji nakon dva dana kiše
  Information
  Podijeli
  Information

  KLIKOM PO VODICAMA I SRIMI: Pogledajte kako naši mještani uživaju u šetnji nakon dva dana kiše

  Information
Najčitanije

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Slider
Oglasi
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close