Svibanj 16, 2022 1716

Pripazite na gas: Na magistrali u blizini Vodica vozio preko 130 km/h, mora platiti 5000 kuna kazne

Pripazite na gas: Na magistrali u blizini Vodica vozio preko 130 km/h, mora platiti 5000 kuna kazne Pixabay
Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Prema statističkim pokazateljima u cestovnom prometu u proteklom tjednu, odnosno u vremenu od 9. do 15. svibnja 2022.g., na području Policijske uprave šibensko-kninske dogodilo se 17 prometnih nesreća od kojih 4 s 1 lakše i 3 teže ozlijeđene osobe i 13 s materijalnom štetom.

Od ukupnog broja, na području Šibenika i Vodica se dogodilo 11 prometnih nesreća, 4 u kojima je 1 osoba teže i 3 lakše ozlijeđene i 7 s materijalnom štetom. Na području Drniša su se dogodile 2, a na području Knina 4 prometne nesreće s materijalnom štetom.

Analizom uzroka ovih prometnih nesreća utvrdili smo da su uzroci nepropisna i neprilagođena brzina kretanja – 16 i nepoštivanje prednosti prolaska – 1.

U proteklom tjednu utvrđeno je i sankcionirano ukupno 285 prekršaja, od kojih je za istaknuti nepropisnu brzinu (155), nepropisno uključivanje/isključivanje (58), nekorištenje sigurnosnog pojasa (39), upravljanje pod utjecajem alkohola (14) i dr., a ujedno je iz prometa isključen 21 vozač i 15 vozila.

Rizk Casino Bonus

Od značajnih prekršaja vožnje policija izdvaja jedan od 13. svibnja u 14,24 sati kad je na cesti D-8, nedaleko Vodica, zaustavljen BMW zadarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 36-godišnjak brzinom od 134 km/h (ograničenje 80 km/h). Vozaču je uručen Obvezni prekršajni nalog na 5 tisuća kuna.

Tijekom četiri mjeseca 2022.g. evidentiran je manji broj prometnih nesreća nego prošle godine u istom razdoblju, ali je nastavljen negativni pokazatelj smrtnih stradavanja, pa policija upozorava vozače da poštuju prometne propise, da ne voze nepropisnom brzinom kao i bez sigurnosnog pojasa, zatim ukoliko im je istekla valjanost vozačke ili prometne dozvole, da ne koriste mobilne telefone tijekom vožnje niti voze pod utjecajem alkohola, kao i da ne upravljaju tehnički neispravnim vozilima jer samo odgovorno ponašanje je garancija sigurnosti u prometu.

Vaša reakcija na članak
djelomob1.jpg