Siječanj 24, 2022 756

Na području županije

Tjedna analiza prometa: Osam prometnih nesreća i 270 prekršaja

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Prema statističkim pokazateljima u cestovnom prometu u proteklom tjednu, odnosno u vremenu od 17.do 23. siječnja 2022.g., na području Policijske uprave šibensko-kninske dogodilo se 8 prometnih nesreća, od kojih 2 s 1 teže i 1 lakše ozlijeđenom osobom i 6 s materijalnom štetom. 

Od ukupnog broja, na području Šibenika i Vodica se dogodilo 6 prometnih nesreća od kojih 2 s 1 teže i 1 lakše ozlijeđenom osobom i 4 s materijalnom štetom. Na području Knina dogodile su se 2 prometne nesreće s materijalnom štetom, dok na području Drniša nije biloprometnih nesreća.
 
Analizom uzroka ovih prometnih nesreća utvrdili smo da su uzroci neprilagođena brzina kretanja vozila – 1, nepoštivanje prednosti prolaza – 2, nepropisno kretanje po kolniku – 1 te ostalo – 4.
 
U proteklom tjednu utvrđeno je i sankcionirano ukupno 270 prekršaja, od kojih je za istaknuti nepropisnu brzinu (128), nekorištenje sigurnosnog pojasa (38), nepropisno uključivanje/isključivanje (23), upravljanje pod utjecajem alkohola (15), a ujedno je iz prometa isključen 21 vozač i 5 vozila.
 
​Također izdvajamo još dva događaja od proteklog vikenda:

- 21. siječnja oko 9,50 sati u Tisnom, zbog vožnje mopeda bez registarskih oznaka i bez zaštitne kacige dani su znaci vozaču da se zaustavi na što se oglušio, a nakon čega je nedaleko mjesta uočavanja sustignut i uhićen 25-godišnjak koji je upravljao mopedom za vrijeme kad mu je isteklo važenje vozačke dozvole dok je odbio testiranje na droge i lijekove. Uz Optužni prijedlog je priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku,

- 23. siječnja oko 18,55 sati u Kninu, 64-godišnjak, koji je upravljao osobnim automobilom Volkswagen šibenskihregistarskih oznaka, prilikom uključivanja na glavnu ulicu obilazio je propisno parkirane automobile te je jednog i zakačio i manje ga oštetio. Naknadno je vozačuizmjerena koncentracija od 2,14 g/kg alkohola u organizmu. Vozač će uz Optužni prijedlog biti priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku.
 
- Obzirom na statističke pokazatelje tijekom 2021.g. evidentirano je 15 smrtno stradalih osoba u prometu, povećan broj prometnih nesreća i teže ozlijeđenih osoba, kao i nastavak smrtnog stradanja u prometu u ovoj godini. Upozoravamo vozače da poštuju prometne propise, da ne voze nepropisnom brzinom kao i bez sigurnosnog pojasa, zatim ukoliko im je istekla valjanost vozačke ili prometne dozvole, da ne koriste mobilne telefone tijekom vožnje niti voze pod utjecajem alkohola, kao i da ne upravljaju tehnički neispravnim vozilima jer samo odgovorno ponašanje je garancija sigurnosti u prometu, poručili su iz policije.

Vaša reakcija na članak
Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 24 Siječanj 2022 11:51
djelomob1.jpg