Prosinac 16, 2021 3009

Pao dvojac: Vlasnicima ugostiteljskih objekata na području Vodica, Murtera i Kornata prodavali lažne sanitarne iskaznice

Pao dvojac: Vlasnicima ugostiteljskih objekata na području Vodica, Murtera i Kornata prodavali lažne sanitarne iskaznice Pixabay
Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

U Odjelu općeg kriminaliteta Službe kriminalističke policije dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjakom i 63-godišnjakom osumnjičenima za krivotvorenje isprave te nad ukupno 13 zaposlenika u ugostiteljskim objektima koji su izrađene krivotvorene isprave nabavili i koristili kao prave.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su osumnjičeni 55-godišnjako i 63-godišnjak tijekom svibnja i lipnja 2018. i u razdoblju od travnja do lipnja 2019.g., s ciljem pribavljanja imovinske koristi, na zahtjev petero vlasnika, suvlasnika ili voditelja poslova u restoranima na području Vodica, Murtera i Kornata, starosti 28, 29, 30 i dvoje 41 godinu, izrađivali lažne isprave radi uporabe kao prave i to Potvrde o položenom zdravstvenom odgoju (Potvrde o higijenskom minimumu) kako bi zaposlenici obrta nesmetano mogli raditi u ugostiteljskim objektima koji se bave hranom.

Navedene Potvrde osumnjičeni vlasnici, suvlasnici ili voditelji poslova su zatražili da se izrade za njih osobno kao i za njihovih osam zaposlenika starosti od 25 do 58 godina, sve kako bi izbjegli proceduru sudjelovanja na tečaju i polaganja ispita za dobivanje navedene Potvrde, a prilikom inspekcijske kontrole lažne Potvrde su pokušali prikazati kao prave. Po jednoj Potvrdi osumnjičenici su zaradili između 500 i 700 kuna.

Protiv svih osumnjičenika je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

djelomob1.jpg