Siječanj 29, 2020
Renata Bastić

Renata Bastić

Eleonore Borgin osim što ima tek 16 i pol godina i na jedrilicama niže uspjeh za uspjehom, uspješna je učenica trećeg razreda nimalo lake šibenske jezične gimnazije i četvrtog razreda srednje Glazbene škole gdje svira flautu. Upornošću, marljivosti i fokusom prema svakim izazovom kreće korak po korak i promovira Vodice i JK Tijat gdje god stigne.

Nino Raspudić, politički analitičar, književnik, prevoditelj i publicist danas će predstaviti svoju knjigu naziva Kratki espresso. To je druga zbirka njegovih kolumni koja obuhvaća razne aktualne teme u Hrvatskoj i svijetu koje su sa svojom širom analizom aktualne i danas. 

Početkom školske godine brojni roditelji su nam poslali pritužbe na kretanje automobila ulicom Mićin Stanka koja vodi na ulaz u Osnovnu školu Vodice. Kako su naveli, sigurnost naših školaraca zbog lijenosti nekih pojedinaca postala je upitna te se zabrana kretanja razmotrila na Odboru za promet i javne površine.

I u protekloj godini bilo je izuzetno živo u vodičkoj Gradskoj knjižnici, a čitavi njen rezime ispričao nam je Ivica Bilan. Osim redovitih aktivnosti, vezanih uz nabavu, obradu i posudbu knjiga, i tjednih pričaonica za dvije dobne skupine djece predškolske dobi, nastojali su organizirati i što više susreta s književnicima, putopiscima i publicistima, vodeći pri tome računa da zadovolje sve moguće ukuse korisnika, ali i svih ostalih građana Vodica. 

Svake godine prema nekim posebnim formulama računa se najdepresivniji dan. U računicu ulaze vremenski uvjeti, post blagdansko razdoblje, dugovi i prethodni veći troškovi, pad motivacije, ne hvatanje u koštac sa zacrtanim ciljevima te nekako to ispadne treći ponedjeljak u siječnju. U nastavku pročitajte što su nam odgovorili naši Vodičani na pitanje ćute li tu današnju depresiju ili je to samo mit. 

Kilimandžaro san je gotovo svakog avanturista, a i svih ostalih koji gaje ljubav prema Africi. Najviši je vrh Afrike, a sa svojih 4600m od podnožja do vrha Uhuru (5895m) predstavlja planinu s najvećom visinskom razlikom na svijetu. Sve to nam je ispričao 27-ogodišnji Vodičanin Toni Kranjac Kaca koji za tjedan dana kreće u ovu vrlo zahtjevnu ekspediciju.

Zaštićena populacija našeg najvećeg školjkaša periske u pojedinim dijelovima Mediterana ubrzo izumire, a prijeti joj nestanak i u Jadranskom moru. Sudeći prema zadnjim izvidima, u Vodicama žive više nema. Prvo im je prijetila ljudska ruka i zagađenje. Sada je za sve kriva jedna praživotinja.

Ljubav prema cvijeću kreativke Ane Cukrov oduvijek je imalo posebno mjesto u srcu i stambenom prostoru gdje god je živjela. Kada smo u rujnu s njom razgovarali bila je nezaposlena i svoje aranžmane nam je predstavila tek kao hobi. No, postojala je velika želja da to pretvori u pravi posao. Podrška koja je dobila nakon toga odvažila ju je na ovaj veliki korak. 

U pratnji glavnog inženjera Minigradnje obišli smo radove na izgradnji dječjeg vrtića u Dočinama. Od početka radova prošlo je tri mjeseca, sve teče prema planu pa sudeći prema toj dinamici do Božića bi se trebala naliti ploča iznad prizemlja.

Na loše stanje vodičkih ulica, neasfaltirane ceste i rupe na putu osvrnuo se vijećnik LNM Ivica Latin, a da u četiri godine po pitanju obilježavanja značajnih datuma i praznika u Vodicama ništa nije napravljeno konstatirao je vijećnik Mosta Šime Bilan.

Stranica 1 od 43

Foto video vijesti

  1. Foto
  2. Video
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close