Bumba top desk
Listopad 25, 2020
Renata Bastić

Renata Bastić

Grozdana Juričev Šprljan bila je prva žena skoro desetljeće na dužnosti sudskog ovršitelja Općinskog suda u kojem je provela najveći dio radnog iskustva gdje je, kako kaže, učila od najboljih te kolokvijalno rečeno radila „muški posao“ u kojem je bilo mnogo izazova u obavljanju dužnosti. Posao koji je obavljala imao je nezgodnu i osjetljivu narav koja izaziva nelagodu kod svih sudionika tijekom sudskog postupka ovrhe, a i to što je žena ponekad je imalo svoju težinu kao i prednost. Za portal Infovodice progovorila je o svom poslovnom putu i osjećajima koji su se javljali u obavljanju poslovnih zadataka kao prvi, ali i svi ostali ovršni postupci.

Obitelj Rak na čelu s mladim Ivanom prije pet godina naveliko je krenula u sadnju smokva! Do danas su zasadili četiristo stabala ovog rajskog voća Mediterana, a u sklopu obiteljske kuće napravili su pogon za njihovu preradu, suše ih u modernoj sušilici te važu i pakiraju pomoću posebnih strojeva.

U vodičkoj uljari Sveti Ivan obitelji Duvnjak čije je maslinovo ulje zahvaljujući svojoj kvaliteti pobralo brojne zlatne medalje i pehare diljem svijeta od prošle godine nalazi se i kušaonica kao nova turistička ponuda. Osim što gosti imaju priliku probati različite vrste ulja, na kraju ture guštaju i u domaćim lokalnim proizvodima – od pršuta, kobasica i sira do vina ili rakija. 

Hrvatski ilustrator i crtač stripova Tihomir Tikulin – Tico  kroz tri dana po tri sata održao je svoju prvu stripaonicu u vodičkoj Gradskoj knjižnici. Godinama radi sa svim uzrastima, a kroz radno-zabavni program za male i velike polaznike upoznaje s prvim koracima u stvaranju stripa te ih kroz razne zadatke i crtačke vježbe pomaže savladati crtanje likova i njihov govor tijela.

U desetoj epizodi Vodiških besida ćakulali smo s glumcima iz Dramske amaterske družine Vodice, Anđelom Fržop i Grgom Birinom. Iza njih je već desetak predstava, a zadnja 'Bez trećeg', upravo s ovim dvojcem nedavno je imala reprizu premijere. Epidemija koronavirusa pomakla je datume i prepolovila publiku te, kako nam pričaju, tako zapravo stvorila neku posebnu intimu atmosferu u našem Kulturnom centru.

Mladi Melkior Juričev svoju dječju ljubav prema fotografiji danas s tek navršenom punoljetnosti već pomalo pretvara i u posao. Priča nam, prvo je fotografirao mobitelom, a nakon što je nabavio fotoaparat dublje je ušao u svijet umjetnosti i otkrio koliko tamo postoji slobode i mogućnosti. 

Mlada Vodičanka Iva Roca otkada zna za sebe ona je ta koja je uvijek bila iza fotoaparata. Kad ne bi imala što za raditi samo bi uzela mobitel ili staru „idiot“ kameru i fotografirala sve što bi joj se našlo ispred objektiva. Tek je kasnije shvatila da to nije radila iz dosade, već iz ljubavi prema fotografiji koja bi joj s njenih 18 godina već mogla postati opcija za pravi posao.

Prije godinu dana krenula je gradnja dječjeg vrtića u Dočinama, a radovi su sada u završnoj fazi. Preostali su još radovi na uređenju okoliša, kompletan završetak podova te sitni molerski prepravci u unutrašnjem dijelu. Kroz trideset dana sve stavke iz ugovora s Minigradnjom bit će gotove.

Sanja Antulov Mikić rođena je Splićanka, ali porijeklom iz Prvić Šepurine. Njeni roditelji izgradili su kuću u Vodicama gdje je još kao mala provodila sve svoje školske praznike, ali i tako usadili ljubav prema Vodicama. Ona ju je usmjerila i na daljnji život jer je upravo ovdje osnovala svoju obitelj i dobila dvoje prekrasne djece, sina i kćer. Slijedom toga, ali i turizma kao rastuće gospodarske grane u ovoj sredini tekao je i njen poslovni put. Danas je vlasnica agencije koja se bavi prodajom i posredovanjem u prometu nekretnina. 

Ovogodišnja nadasve neobična turistička sezona koja nije mnogo obećavala došla je kraju. Pad je itekako vidljiv, ali su rezultati puno boljih od očekivanih. Vratimo li se korak u natrag, primjerice u svibanj ili lipanj, rezultati su nadmašili i najoptimističnija predviđanja. Kad smo tada razgovarali s direktoricom Turističke zajednice grada Vodica, situacija je bila neizvjesna i očekivalo se svega 30 – 35 posto sezone koju smo imali prijašnjih godina. Gledajući sada ukupne podatke od početka godine do kraja kolovoza Vodice su tako, prema sustavu e-Visitor zabilježile 58 % dolazaka i 51 % noćenja.

Stranica 1 od 61
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close