Travanj 01, 2020
Renata Bastić

Renata Bastić

Ministar Davor Božinović još je jučer poslao zanimljivo upozorenje tijekom konferencije Nacionalnog stožera civilne zaštite vezano za prvoaprilske šale. Apelirao je na građane da se ne šale na račun koronavirusa jer bi lako mogle postati opasna dezinformacija. 

Manifestacija „10 uskrsnih dana u Vodicama“, iako je zbog novonastale situacije ranije otkazana, ipak će se održati uz moderne tehnologije i sve upute Stožera civilne zaštite.

Švedska je iznimka u Europi, ali i svijetu koja u doba pandemije nije uvela stroge zabrane i kazne kako bi spriječila širenje koronavirusa. Ulice su tihe, ali ne i puste. Ekonomija se ne želi zaustaviti, kafići rade, a na građanima je povjerenje hoće li biti odgovorni i poštivati preporuke. Prema dojmu Vodičana Ivana Suska Skafe koji tamo živi 15 godina, oni to zaista i čine.

Iz vodičkog Stožera civilne zaštite i dalje javljaju da je epidemiološka situacija dobra na našem području. Također, telefonske linije zbog propusnica i dalje zvone pa građane mole za strpljenje.

Nacionalni stožer nije donio odluku o zabrani građevinskih radova na području cijele Hrvatske, naravno, uz pojačane mjere sigurnosti. U medijima se ističe kako je i u nacionalnom interesu da što više tvrtki nastavi s radom. S obzirom na to, radovi i na novom vodičkom vrtiću su u punom tijeku.

I vatrogasni sustav ovisi o odgovornom ponašanju pojedinaca kako bi nesmetano mogli nastaviti s provođenjem svakodnevnih aktivnosti. Zadaća ophodnji i upozoravanja građana na području Vodica je i na našem DVD-u koji svakodnevno po nekoliko puta obilazi javne punktove kako bi nas upozorili da se na istima ne zadržavamo.

Naša ovotjedna gošća rubrike Vodiške mame je vjeroučiteljica Marija Friedrich. Kao mala sanjala je da će biti modna kreatorica, no taj se san na jednoj sv. misi preokrenuo. Osjetila je poziv da vjeru, osim u obitelji i župi, živi i na poslu. Također, ova nam je mama u iskrenom intervjuu otkrila i kako započinje svoj dan, ali i savjetovala roditelje u trenutnom kućnom školovanju i radu s djecom.

Iz vodičkog civilnog stožera javljaju da je epidemiološka slika na našem području dalje je dobra, a sve službe su na visokom stupnju pripravnosti.

I dok za cijeli svijet vrijedi pravilo #ostanidoma, radnici Leća su, upravo suprotno, vani na terenu i dijele sudbinu vatrogasaca policije, medicinskog osoblja, članova Crvenog križa i ostalih neophodnih službi. Odnosno, što se tiče odvoza otpada u ovim izvanrednim okolnostima, tvrtka Leć radi prema planu i rasporedu i nije došlo do nikakvih promjena ili ukidanja usluge. 

Građani starije dobi prema preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite ne smiju napuštati svoje domove kako bi izbjegli zarazu koronavirusom, a mnogi od njih nemaju nikoga od obitelji tko bi im pomogao u nabavci i dostavi namirnica i lijekova. Na vodičkom području za njih su tu volonteri Crvenog križa, ali i gerontodomaćice.

Stranica 1 od 48

Foto video vijesti

  1. Foto
  2. Video
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close