Lipanj 05, 2020
Infovodice

Infovodice

HRVATSKI zavod za zapošljavanje (HZZ) objavio je na svojoj stranici mjere.hr uvjete za vladine potpore za očuvanje radnih mjesta za lipanj.

Dopunjen je i dokument s pravilima za ostvarivanje potpore za svibanj. Evo što je novo i što se mijenja.

Tko sve ostvaruje pravo na potpore za lipanj?

Potpora za lipanj iznosit će 4.000,00 kn po radniku koji radi u punom radnom vremenu, odnosno srazmjerni dio po radniku prema broju sati rada u nepunom radnom vremenu. 

Zahtjeve će HZZ zaprimati u razdoblju od 8. lipnja do 30. lipnja 2020. godine. Potporu mogu ostvariti poslodavci iz sljedećih sektora:

 • Poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo – samo biljna i stočarska proizvodnja, lovstvo i uslužne djelatnosti povezane s njima i ribarstvo
 • Prijevoz i skladištenje – prvenstveno prijevoz putnika (željeznicom, kopnom, zrakom i vodom)
 • Djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane i pića
 • Administrativne i pomoćne uslužne djelatnosti – samo djelatnosti iznajmljivanja i davanja u zakup (leasing) i putničke agencije, organizatori putovanja (turoperatori) i ostale rezervacijske usluge te djelatnosti povezane s njima
 • Umjetnost, zabava i rekreacija samo kreativne, umjetničke i zabavne djelatnosti, zabavne i rekreacijske djelatnosti i proizvodnja i prikazivanje filmova i video filmova, djelatnosti snimanja zvučnih zapisa i izdavanja glazbenih zapisa te distribucija istih
 • Ostale uslužne djelatnosti – samo popravak računala i predmeta za osobnu uporabu i kućanstvo i ostale osobne uslužne djelatnosti
 • Organizatori kulturnih, poslovnih i sportskih događanja, organizatori sajmova i vjenčanja, te prateće djelatnosti poput tvrtki za najam opreme, audio i video snimanje, prodaju ulaznica, najam dvorana te ostale tvrtke koje većinu svojih prihoda ostvaruju od događanja i javnih okupljanja
 • Prihvatljivi poslodavci: trgovačka društva, obrti, OPG i fizičke osobe koje obavljaju samostalnu djelatnost.

Koji su kriteriji za potporu za lipanj?

Kriteriji za vladinu potporu u lipnju su sljedeći:

 • Poslodavac koji želi koristiti potporu treba dokazati da je u svibnju 2020. godine imao pad prihoda za najmanje 50% u odnosu na svibanj 2019. godine i to temeljem predaje predanih PDV obrasca za 05/2020 i 05/2019 Poreznoj Upravi.
 • Ako poslodavac posluje kraće od 1 godine treba dokazati pad prometa za najmanje 50% u svibnju 2020. godine u odnosu na veljaču 2020. godine temeljem predanih PDV obrazaca za 05/2020 i 02/2020 Poreznoj Upravi.
 • Za postojeće poslodavce koji su ostvarili pravo na potporu za 50 i više radnika za svibanj su dopunjeni kriteriji. Prema dopunama postrožili su se uvjeti za dobivanje potpore za svibanj, te se poslodavcu koji je za svibanj tražio potporu za 50 i više radnika nameće obveza vraćanja potpore, ako od trenutka dobivanja potpore pa zaključno s 31. prosincem 2021. godine isplati dividendu ili udjel u dobiti ili druge istovjetne primitke koji se smatraju raspodjelom dobiti bilo kojega poreznog razdoblja.

Cijeli dokument pročitajte ovdje:

Povodom Dana državnosti, molitvom kod glavnog križa na gradskom groblju te polaganjem vijenaca podno križa i pred spomenikom poginulim hrvatskim braniteljima predstavnici Grada, gradskih udruga i političkih stranaka odali su počast domoljubima, rodoljubima i braniteljima koji su utkali svoj život za Domovinu.

Anticiklonalno polje koje nad Jadranom polako slabi u kombinaciji s vlažnim zrakom koji kruži po visini u danima vikenda rezultirati će još nestabilnijim vremenskim prilikama, a koje nas prate gotovo čitavog ovog tjedna.

Pozivaju se svi zainteresirani za najam oglasnog prostora na reklamnom panou na parkirališu u ulici Ljudevita Gaja – parkiralište Lilet.

GO SDP-a Vodice jednoglasno je nominirao Marka Udovičića, Mateju Ivoš Medić  te Marka Lalića kao svoje kandidate za sabor, dok Marija Alfirev nije dobila potporu svoje matične organizacije. Također na jučer održanoj sjednici Županijskog odbora SDP-a donesen je Zaključak o podršci kandidatura koji imaju potpore svojih matičnih organizacija. 

Vlada RH na  sjednici održanoj 28.04.2020. Uredbom o izmjeni Zakona o socijalnoj skrbi povećala naknadu za status roditelja njegovatelja i njegovatelja osobe s invaliditetom sa 2.500 na 4.000 kn.

Prošli utorak u emisiji "Kreativnost kod Luce" na televiziji Šibenik gostovala je pjesnikinja Anka Vodanov iz Vodica.

Povodom obilježavanja Svjetskog dana zaštite okoliša Park prirode Vransko jezero poziva sve zainteresirane posjetitelje da iskoriste priliku te u naredna tri vikenda upoznaju biološku raznolikost Parka kroz besplatno edukativno vođenje na drvenoj poučnoj stazi u Ornitološkom rezervatu – uz kupljenu osnovu ulaznicu.

Grad Vodice je u mjesecu svibnju odobrio 13 zahtjeva za jednokratnom novčanom naknadom obiteljima za svako novorođeno dijete prema uvjetima iz Odluke o socijalnoj skrbi.

Kako su napokon popustile mjere Vlade oko okupljanja, tako je i Dramska radionica Tribunj jedva dočekala nove pothvate i u izolaciji stvarala nove ideje i projekte za svoju lokalnu zajednicu.

Foto video vijesti

 1. Foto
 2. Video
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close