Siječanj 22, 2021
Infovodice

Infovodice

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 31 osoba je oboljela od COVID-19 infekcije.

Još neko vrijeme ništa od odlaska u restorane i ispijanja kavica u kafićima. Tako barem proizlazi iz neslužbenih informacija koje su iz Stožera procurile do Nacionalne udruge ugostitelja. Prema tim izvorima otvaranje restorana planira se tek za početak ožujka, a kafići bi na red došli tek nekoliko tjedana kasnije. I to, kako kažu zasad nepotvrđene informacije, isključivo uz mogućnost posluživanja na terasama ugostiteljskih objekata. Ugostitelji smatraju da će to značiti konačan pad sektora koji je ionako na koljenima. - piše Večernji list

Premijer Andrej Plenković i ministri iz gospodarskih resora žele krenuti s postupnim otvaranjem Hrvatske nakon što isteknu postojeće restriktivne mjere 31. siječnja, budući su nam trendovi zadnjih tjedana dobri, no Stožer civilne zaštite i epidemiolozi, jako su oprezni zbog novog soja virusa koji se pojavio, oni još nisu za otključavanje i zalažu se da se postojeće mjere produže za još mjesec do dva. - piše Jutarnji list

Na službenim internetskim stranicama Šibensko-kninske županije objavljeni su javni natječaji za dodjelu financijskih sredstava u okviru raspoloživih sredstava Proračuna Šibensko-kninske županije za 2021. godinu. I to:

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 47 osoba je oboljelo od COVID-19 infekcije.

U Odjelu općeg kriminaliteta Službe kriminalističke policije dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom osumnjičenim za iskorištavanje djece za pornografiju.

Iz Nacionalne udruge ugostitelja izvijestili su kako su "procurili prvi obrisi radnog dokumenta" koji sadrži plan otvaranja u sektoru ugostiteljstva i turizma. 

Na natječaj FLAG-a „Galeb“ za Mjeru 1.2.1 "Jačanje konkurentnosti proizvoda ribarstva i akvakulture“ je zaprimljeno 9 projektnih prijava te su sve putem administrativne kontrole i ocjenjivanja pozitivno ocjenjene, a Upravni odbor FLAG-a „Galeb“ je donio odluke o odabiru. Za svih 9 prijava su dodijeljene i odluke o dodjeli sredstava od strane Uprave ribarstva, Ministarstva poljoprivrede.

Projektne prijave će rezultirati sa jednim stvorenim radnim mjestom te čak četrnaest zadržanih što je veliki uspjeh obzirom na trenutnu ekonomsku situaciju. Ovo predstavlja veliki doprinos projekata prioritetu Europske unije IV. Povećanje zaposlenosti i teritorijalne kohezije.

Mjera 1.2.1.  je inovativna mjera razvijena od ureda FLAG-a „Galeb“ u suradnji sa lokalnim dionicima. Po prvi put na jednom natječaju su se mogli prijaviti između ostalog i ugostiteljski objekti, prvi kupci ribe, i sufinancirati nabavu opreme za prihvat, pripremu, obradu, očuvanje, skladištenje ili prezentaciju morskih plodova. Ovom mjerom FLAG želi ojačati kapacitete ugostitelja kako bi potakli otkup ribe od lokalnih ribara, a time bi ojačali i poziciju ribara, te naposljetku ribarstveno područje FLAG-a „Galeb“.

Veliki uspjeh FLAG-a galeb je bio izraditi natječaj koji doprinosi jačanju konkurentnosti ribarstva i akvakulture a u potpunosti je u skladu s Europskim fondom za pomorstvo i ribarstvo te sa relevantnim hrvatskim zakonodavstvom.

Kompletnu natječajnu dokumentaciju je također izradio ured FLAG-a „Galeb“ uz pomoć Leader mreže Hrvatske čiji je FLAG član.

Na natječaj se prijavilo 7 ugostitelja, prerađivač iz Murtera te Ribarska zadruga Adria iz Tribunja sa tehnološkom inovacijom– dimljenje ribe, stoga joj je dodijeljen intenzitet potpore od 100%.

S obzirom na gore navedene uspjehe koje je Mjera polučila i na potrebe sa terena FLAG „Galeb“ je objavio novi natječaj koji se nalazi na WEB stranici FLAG-a „Galeb“. https://www.lagur-galeb.hr/natjecaji/flag-natjecaj-za-mjeru-1-2-1-jacanje-konkurentnosti-proizvoda-ribarstva-i-akvakulture-2/ .

 

„Pilot provedba edukacijskog programa Plave Eko-patrole“ u školskoj godini 2019./2020. te 2020./2021. u organizaciji udruge Argonauta kao nositelja projekta „Plava Eko-patrola“ te partnera na projektu, Općine Murter-Kornati, Osnovne škole Murterski škoji-Murter i Lokalne akcijske grupe „More 249“, uspješno je realizirana, a kao jedan od rezultata nastao je Kalendar Plave Eko-patrole za 2021. godinu.

Načelnik Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije g. Nikola Blažević, zbog osobnih razloga, podnio je Zahtjev za razrješenjem s dužnosti načelnika Stožera, koji je župan Goran Pauk prihvatio.

Slijedom navedenog, donesena je Odluka o osnivanju i imenovanju načelnika, zamjenika načelnika i članova Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije.

- Kako bismo osigurali kontinuitet i zadržali kvalitetu rada Stožera koji je u proteklih 11 mjeseci uspješno odolijevao izazovima u borbi s pandemijom zarazne bolesti COVID-19, na funkciju načelnika Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije imenovan je dosadašnji zamjenik načelnika g. Darko Dukić, dipl. ing., županijski vatrogasni zapovjednik, a zamjenicom načelnika imenovana je dr. sc. Sanja Slavica Matešić, pročelnica Upravnog odjela za zaštitu okoliša i komunalne poslove Šibensko-kninske županije. - objavio je župan Pauk

 

Stranica 1 od 1317
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close