Rujan 12, 2022 1039

Vodičkoj glazbi zlatna plaketa s najviše osvojenih bodova na 35. Susretu hrvatskih puhačkih orkestara

Vodičkoj glazbi zlatna plaketa s najviše osvojenih bodova na 35. Susretu hrvatskih puhačkih orkestara Snimka zaslona
Ocjeni sadržaj
(8 glasova)

Na 35. Susretu hrvatskih puhačkih orkestara, koji je u nedjelju, 11. rujna 2022. godine u Đurđevcu okupio 12 najuspješnijih puhačkih orkestara iz devet hrvatskih županija s više od 420 glazbenika, Vodička Glazba s dirigentom Sinišom Hrgom osvojila je zlatnu plaketu s najviše bodova 92.63

Time je Vodička glazba potvrdila svoje mjesto među najboljim puhačkim orkestrima u Hrvatskoj.

Natjecateljske nastupe orkestra sudionika ocjenjivalo je stručno povjerenstvo u sastavu Miro Saje, Vanja Lisjak i Tonći Ćićerić, a osim plaketa Hrvatskog sabora kulture, Nagrada Hrvatskog društva skladatelja za najbolju izvedbu skladbe hrvatskog autora dodijeljena je Puhačkom orkestru „Naša sloga“ Babići za skladbu „Olimfos“ Branka Okmace.

Činjenica da je najbolje rangirani orkestar osvojio tek 92.63 od maksimalnih 100 bodova pokazuje određeni prostor za napredak u skladu s visokim očekivanjima stručnog povjerenstva:

– Prekidom rada za vrijeme korone, svi orkestri su iskusili pad u kondiciji i članstvu, a nadamo se da je najteži period u tom smislu iza nas i da nas očekuju novi plasmani i novi koncertni programi kroz koje ćemo nastaviti napredovati i svladavati izazove, objasnila je Vukobratović za portal Križevci.info.

Rizk Casino Bonus

Uz domaćine Puhački orkestar DVD-a Đurđevac, na Susretu su sudjelovali Glazba Ston, Puhački orkestar DVD-a Valpovo, Puhački orkestar Općine Nedelišće, Puhački orkestar Goričan, Gradska glazba Virovitica, Gradska glazba Samobor, Puhački orkestar DVD-a Gornji Desinec, Puhački orkestar „Naša sloga“ Babići, Vodička glazba, Gradski puhači orkestar Križevci i Gradski puhački orkestar Hrvatskih željeznica Varaždin.

Susret hrvatskih puhačkih orkestara je u svojem 35. izdanju, s velikim brojem sudionika i kvalitetom glazbenog programa, u punom sjaju predstavio snagu kulturno-umjetničkog amaterizma kao važnog nositelja glazbene kulture. Program Susreta revijalno je započeo u 12 sati na Trgu sv. Jurja svečanom promenadom i zajedničkim muziciranjem orkestara, dok se natjecateljski dio programa održao u Domu kulture Đurđevac.

Uz Hrvatski sabor kulture, suorganizaciju Susreta ove godine potpisuju Puhački orkestar DVD-a Đurđevac, Turistička zajedica grada Đurđevca, Zajednica KUU-a Koprivničko-križevačke županije i Hrvatsko društvo skladatelja – ZAMP. Susret se održao uz materijalnu potporu Ministarstva kulture i medija RH, Koprivničko-križevačke županije te Grada Đurđevca.Tri najuspješnija orkestra osvojili su nagrade u obliku vrijednih instrumenata i glazbene opreme koje su osigurali ekskluzivni sponzori Euro-Unit d.o.o., Yamaha, Canorus, Lion Style, BG France, Legere i D’Addario Woodwinds. 35. Susret hrvatskih puhačkih orkestara mogao se pratiti uživo putem službenih Facebook i Youtube stranica Hrvatskog sabora kulture.

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 12 Rujan 2022 13:04
djelomob1.jpg