Srpanj 22, 2022 1130

Dobri rezultati nautičkog turizma: U ACI marini Vodice ostvareni dnevni vez veći za 9% u usporedbi s 2019. godinom

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Najveći lanac marina na Mediteranu, ACI d.d., u prvih je šest mjeseci poslovanja zabilježio značajne rezultate što se prije svega očituje poslovnim prihodima od 98 milijuna kuna, koji premašuju prihode ostvarene u istom razdoblju iz rekordne 2019. – i to za 4,6 milijuna kuna. Ostvareni rezultati ujedno predstavljaju rast od 16,4 milijuna kuna ili 20% u odnosu na usporedni period iz 2021. godine. Uz to, ACI je nakon prošlogodišnjih 44 milijuna kuna vrijednih investicija u izvrsnost infrastrukture i usluge, samo u prvih 6 mjeseci taj iznos premašio za čak 3,9 milijuna kuna, realiziravši nova ulaganja od 47,9 milijuna kuna.

Posljedica je to dobre i adekvatne pripreme za sezonu u svim ACI marinama, ublažavanja epidemioloških mjera i otvaranja granica te podizanja kvalitete usluge u našim marinama kako kroz investicije, tako i kroz diversifikaciju poslovanja. Rezultati svega navedenog vidljivi su i na prihodima od prodaje, koji su u odnosu na isto razdoblje prošle godine porasli za 15,6 milijuna kuna ili čak 20%. Pritom je najveći porast zabilježen kod usluga dnevnog veza i najamnina te čini 76% ukupnog povećanja. Točnije prihodi od dnevnog veza povećani su za 9,4 milijuna kuna ili za 113%, a paralelno s njima povećani su i prihodi od ostalih usluga nautičarima koji su u odnosu na usporedni period veći za 1,4 milijuna kuna što predstavlja povećanje od 26%. Naposljetku, ostvaren je pozitivni financijski rezultat u iznosu od 3,2 milijuna kuna, dok ostvarena EBITDA za prvu polovicu godine iznosi 36,2 milijuna kuna.

ACI marina Vodice nipošto nije iznimka kad govorimo o izuzetnim rezultatima u prvih šest mjeseci ove godine. Ostvareni tranziti tj. dnevni vez veći su za 9% u usporedbi s 2019. godinom te čak 85% veći od prošle godine. Kontinuiranim unaprjeđenjem turističke ponude, Vodice su postale vodeće turističko središte na šibenskoj rivijeri, a ACI marina Vodice ističe se kao jedno od omiljenih sastajališta nautičara željnih aktivnoga odmora, zabave i raznovrsnih užitaka.

- U marinu se tijekom posljednjih nekoliko godina kontinuirano ulagalo s ciljem podizanja kvalitete usluge. Uređen je charter port, dio marine namijenjen za poslovanje čarter agencija i prihvat njihovih gostiju te smještaj na plovila. Renovirani su uredi, recepcija, servisi i skladišta, a dva su gata dobila pontonske sekcije za vez čarter plovila i plovila u tranzitu. Nadalje, gastronomska je ponuda također podignuta na veću razinu. Restoran u marini poslužuje jela koristeći autohtone namirnice, a lokalni proizvođači imaju priliku plasirati svoje proizvode kao što su pršut, sir, vino i maslinovo ulje predstavljajući tako našu zemlju na najbolji mogući način. - rekli su nam iz ACI Marine Vodice

Rizk Casino Bonus

Posebnost ACI marine Vodice prepoznala su i brojna poznata lica. Marina je proljetos ugostila ponajbolje vozače relija, koji su, umjesto cestovnih puteva, imali priliku ukrotiti valove u vodičkom akvatoriju.

Foto: Predrag Vučković

Svjetske reli-zvijezde Thierry Neuville, Adrien Fourmaux te domaće snage Viliam Prodan i Juraj Šebalj istražili su čari adrenalinskog jedrenja na ACI-jevim jedrilicama ClubSwan 36. Sve, pod budnim okom naših proslavljenih olimpijaca, Šime i Mihovila Fantele te voditelja ACI Sail projekta Ivana Kljakovića Gašpića.

Ovu jedinstvenu đitu istaknutih automobilista po jednom od najljepših akvatorija uz domaćinstvo ACI marine Vodice, organizirao je Red Bull u suradnji s WRC Croatia Rallyjem te uz podršku Grada Vodica i Turističke zajednice Vodica.Također, ACI-jev ambasador, proslavljeni skijaš Ivica Kostelić ove je godine posjetio marinu i nije krio svoje oduševljenje.

https://www.youtube.com/watch?v=3x93jUFUC64

Autor: regate.com.hr

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 25 Srpanj 2022 14:18
djelomob1.jpg