Srpanj 15, 2022 2382

Požar pod nadzorom, na terenu oko 160 vatrogasaca

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Župan Marko Jelić proglasio je veliku nesreću za područje pogođeno požarima u Šibensko-kninskoj županiji. Na velikom požarištu vatra je pod nadzorom, a procjenjuje se da je izgorjelo 3300 hektara površine, materijalna šteta je velika. Situaciju u Zatonu prati reporterka HTV-a Ana Bralić koja se javila u emisiju HTV-a "Studio 4" te rekla kako vjetra nema, mirno je, a na terenu je i dalje oko 160 vatrogasaca s 50 vozila zbog pojačavanja vatre i izdimljavanja.

Reporterka Ana Bralić je rekla kako je požar pod nadzorom u uvodu.

- Svi se nadaju da eventualno dizanje vjetra neće raditi nikakve probleme. Vjetar je bio prekjučer najveći neprijatelj vatrogascima te iz minute u minutu mijenjao smjer. Nadamo se da tog danas neće biti. Sve su ceste otvorene koje su bile zatvorene zbog saniranja požarišta.

Električna energija je napokon stigla u Zaton, rekla je Bralić u uvodu.

Boris Dukić, predsjednik DVD-a Zaton rekao je kako se u Zatonu diše bolje.

- Dan i noć prošli su radno, ima stalno sporadičnih izdimljavanja, tako da smo se prebacivali s pozicije na poziciju, rekao je.

Rizk Casino Bonus

Zračne snage su povučene, posljednji kanader je tamo bio jučer u 17.46 sati, a oko 18 sati je povučena i vojska. Nema otvorene vatre, radi se na sanaciji požarišta te vatrogasne i zračne snage i dalje nastavljaju s gašenjem kako bi požar bio u potpunosti lokaliziran. Prema trenutnoj procjeni, opožareno je 3300 hektara trave, niskog raslinja, makije, crnogorice, bjelogorice te poljoprivrednih površina, izvijestili su iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

Ukupno su na gašenju sudjelovala tri protupožarna zrakoplova Canadair, dva Air Tractora te 370 vatrogasaca sa 107 vatrogasnih vozila s područja Šibensko-kninske, Zadarske, Splitsko-dalmatinske, Ličko-senjske, Primorsko-goranske, Karlovačke, Zagrebačke, Koprivničko-križevačke županije, Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Split i Šibenik, PP NOS HV kao i pripadnici policije.

Od zapovjednika JVP Vodice, Ivice Begića saznajemo kako su timovi na terenu te su spremni reagirati u slučaju ponovnog izbivanja požara, a u pripravnosti je i jedan air traktor radi bržeg reagiranja

djelomob1.jpg