Srpanj 11, 2022 1361

Osam policajaca ovog je ljeta na ispomoći našoj policijskoj postaji, Grad Vodice sufinancira smještaj i prehranu

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Grad Vodice sufinancirat će smještaj i prehranu za osam policijskih službenika koji će u razdoblju od 1. srpnja do 31. kolovoza 2022. godine biti na ispomoći Policijskoj postaji Vodice, kako bi osnažili njene kapacitete u prevenciji kriminaliteta, kao i subjektivan osjećaj sigurnosti građana i turista.

Ova odluka donesena je na osmoj sjednici Gradskoj vijeća, a Grad Vodice će koštati 109.330,00 kuna. No, hoće li veći broj policijskih službenika riješiti i problem onečišćenja bukom i uznemiravanja sna naših građana i gostiju?

- Ove godine napravljen je veliki pomak zajedničkom suradnjom policije, komunalnog i prometnog redarstvom te inspekcijskih služba. Jasno su se definirali minimalni tehnički uvjeti lokala koji imaju dijelove noćnog kluba. To se je do sada znalo zloupotrebljavati na način da se otvaraju krovovi ili prozori pa čak i da bi čitav lokal bio u svrsi noćnog kluba – kazao je gradonačelnik Ante Cukrov na sjednici Gradskog vijeća.

Sanitarna inspekcija jedina je ovlaštena za mjerenje buke, no nakon što su zajedničkom suradnjom definirali koji dijelovi lokala uopće mogu raditi to će olakšati i djelovanje policije. Naime, čak trojica policajaca bit će na stalnom raspolaganju Gradu Vodicama.

Rizk Casino Bonus

- Pokušat ćemo uvesti red maksimalno koliko je to moguće. Osim neprimjerene jačine glazbe i buke, nakon zatvaranja lokala postoji i problem koji se javlja na javnim površinama. Naime, oko 5 – 6 sati, pa i 7 u centru se još uvijek nalaze pojedinci koji su pod utjecajem alkohola ili narkotika što narušava sliku našeg grada.

Određena vrsta zabave, slaže se gradonačelnik, treba postojati, no ona bi se trebala izmjestiti van naseljenog mjesta.

- Takav vid zabave, ukoliko bi se radilo po današnjim standardima, mogao bi se premjestiti iza poslovne zone od obilaznice prema Okitu, odnosno na zonu koja je već predviđena za sport i rekreaciju. Time bismo riješili problem buke koja utječe na građane i goste, ali i zadovoljili potrebe mlađih generacija – najavio je gradonačelnik Cukrov.

 

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 11 Srpanj 2022 23:31
djelomob1.jpg