Studeni 10, 2021 1174

U Šibensko-kninskoj županiji 228 novooboljelih, dvije osobe preminule

U Šibensko-kninskoj županiji 228 novooboljelih, dvije osobe preminule ilustracija: Pixabay.com
Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 228 osoba je oboljelo od COVID-19 infekcije: 185 osoba s područja Šibenika, 17 osoba s područja Vodica, šest osoba s područja Tisnog, pet osoba s područja Pirovca, četiri osobe s područja Drniša, po tri osobe s područja Tribunja i Skradina, dvije osobe s područja Primoštena te po jedna osoba s područja Bilica, Unešića i Civljana.

Nažalost, preminule su dvije osobe; ženska osoba (1928. godište) i muška osoba (1939. godište), koje su se liječile u kninskoj bolnici.

Trenutno su 1129 aktivnih slučajeva oboljenja. U šibenskoj bolnici liječi se 47 osoba, od kojih je sedam osoba na respiratoru, a pet osoba je na neinvazivnoj ventilaciji (NIV-u). U kninskoj bolnici liječi se 14 osoba. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 2858 osoba. Od toga je 2831 bliski kontakt oboljelih, a za 27 osoba je određena mjera samoizolacije zbog ulaska u Republiku Hrvatsku prema trenutno važećim zdravstvenim mjerama za ulazak u Republiku Hrvatsku, a koje su na snazi zbog suzbijanja širenja bolesti COVID-19. 

U posljednja 24 sata uzorkovano je i testirano 519 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

Mole se građani da se pridržavaju svih propisanih epidemioloških mjera.

Sve informacije vezane uz koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr

 

Vaša reakcija na članak
djelomob1.jpg