Studeni 09, 2021 1518

U Šibensko-kninskoj županiji 216 novooboljelih, dvije osobe preminule

U Šibensko-kninskoj županiji 216 novooboljelih, dvije osobe preminule ilustracija: Pixabay.com
Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 216 osoba je oboljelo od COVID-19 infekcije: 125 osoba s područja Šibenika, 24 osobe s područja Drniša, 15 osoba s područja Knina, 14 osoba s područja Vodica, 11 osoba s područja Promine, šest osoba s područja Ružića, po četiri osobe s područja Bilica, Tribunja i Biskupije, tri osobe s područja Rogoznice te po jedna osoba s područja Primoštena, Kistanja, Unešića, Skradina, Kijeva i Murtera.

Nažalost, preminule su dvije ženske osobe (obje 1934. godište), koje su se liječile u šibenskoj bolnici.

Trenutno su 932 aktivna slučaja oboljenja. U šibenskoj bolnici liječi se 47 osoba, od kojih je šest osoba na respiratoru, a četiri osobe su na neinvazivnoj ventilaciji (NIV-u). U kninskoj bolnici liječi se 15 osoba. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno su 2543 osobe. Od toga je 2502 bliskih kontakata oboljelih, a za 41 osobu je određena mjera samoizolacije zbog ulaska u Republiku Hrvatsku prema trenutno važećim zdravstvenim mjerama za ulazak u Republiku Hrvatsku, a koje su na snazi zbog suzbijanja širenja bolesti COVID-19. 

U posljednja 24 sata uzorkovano je i testirano 514 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

Mole se građani da se pridržavaju svih propisanih epidemioloških mjera.

Sve informacije vezane uz koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr

 

Vaša reakcija na članak
djelomob1.jpg